ЦСКА завърши сезона с утешителна победа над Берое (ВИДЕО+СНИМКИ)

Десподов вкара от дузпа, обидно малко публика на "Армията”

ЦСКА завърши сезона с утешителна победа над Берое (ВИДЕО+СНИМКИ)

ЦСКА завърши сезона с победа, след като се наложи с 1:0 над Берое на „Българска армия”. Заралии бяха по-активни в атака през по-голямата част от мача, но така и не успяха да разпечатат вратата на Черниаускас. Така ЦСКА завършва кампанията на 2-о място с 81 точки, докато Берое се раздели с надеждите си за бараж срещу Черно море за Лига Европа и финишира на 4-о място с 59 точки.



Първите минути на срещата минаха без опасности пред двете врати, като Берое имаше лек превес във владеенето на топката. С напредване на двубоя заралии започнаха да все по-често да се задържат в половината на „армейците” и в 20-ата минута имаха шанс да открият резултата. Борислав Цонев преодоля Чорбаджийски и пусна технично покрай Черниаускас, но топката мина встрани от вратата.



В средата на полувремето, при атака на домакините, Чорбаджийски падна в наказателното поле на Берое и искаше съдията да отсъди дузпа за нарушение на Леони, но Петър Костадинов прецени, че не е имало контакт между двамата. Малко преди почивката Чорбаджийски отново падна в близост до пеналта, което му „спечели” жълт картон за симулация.



В 30-ата минута заралии направиха отлична комбинация, но отново без необходимия завършващ удар. Охене центрира от половината на Берое в наказателното поле на ЦСКА, Бригидо спря добре и копна топката назад към Борислав Цонев, който стреля неточно.



Минута по-късно Бригидо пусна за Леони, но бразилецът от малка дистанция стреля неточно.



След почивката натискът на гостите продължи, а грешка на Черниаускас можеше да коства гол във вратата му. В 48-ата Камбуров намери пролука в отбраната на ЦСКА и изведе Цонев, той би леко, но стражът на „червените” се затрудни и отклони с усилие към гредата.



Въпреки усилията на Берое в атака, Левски откри резултата в мача. Мартин Райнов фаулира Десподов в наказателното поле и бе отсъдена дузпа, която Десподов изпълни точно за 1:0.




Четвърт час преди края на редовното време Мартин Камбуров засече добре с глава центриране от фланга, но прати точно във вратаря.



До края на мача Берое нямаше сили дори за изравнителен гол, а в добавеното време Мартин Райнов получи втори жълт картон и бе изгонен. Така ЦСКА завърши сезона с победа над Берое с минималното 1:0.

Стоичков: Оптимист съм за България

Камата смята, че скоро отборът ни ще се класира за голям футболен форум

Черно море се намира в добра серия срещу Ботев в Пловдив

В последните си девет мача, "канарчетата" имат само две победи

Гонзо избра кой да го наследи в БФС

Кирил Котев ще заеме поста технически директор

Локо Пловдив връща Медвед на Пирин

В момента той е под наем на "Лаута"

Трима национали вече тренират с Левски

Пламен Андреев, Марин Петков и Хосе Кордоба са на линия за Николай Костов

ЦСКА изгуби Де Нойер до края на сезона

Защитникът продължава да се възстановява от контузията в коляното

Интерес от чужбина към Пламен Андреев

Стражът на Левски може да потегли към Западна Европа след края на сезона

Лудогорец към Неделев: Не се предавай!

Вижте посланието към футболиста

Александър Димитров: Илиан Илиев е много голяма личност

"Момчетата работиха много за тази победа", каза селекционерът на младежкия национален отбор

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки