Модрич: Съдията ни уби, но се гордеем от постигнатото

Бяхме по-добри от французите, но във футбола не винаги побеждава по-силният

Модрич: Съдията ни уби, но се гордеем от постигнатото
Капитанът на Хърватия Лука Модрич беше движещата сила на тима по пътя към големия финал на Мондиал 2018.
 
Въпреки поражението от Франция (2:4) в сблъска за титлата, русокосият халф отново се представи на висота, а след мача получи наградата за най-добър футболист на първенството.
 
"Сам по себе си този приз няма как да оправи настроението ми, защото загубихме. Всичко, което исках, беше да спечелим титлата.
 
Мисля, че нямахме късмет. И всички в нашия отбор са на същото мнение. Бяхме по-добри от французите, но уви, във футбола не всеки път по-добрият побеждава", заяви тъжният Модрич.
 
"Вторият допуснат гол беше ключовият момент в мача. Бяхме неприятно изненадани, че съдията реши да използва VAR. И не само това, като цяло имаше странни съдийски решения.
 
Преди първия гол на французите изобщо нямаше нарушение. Върнахме се в мача и играхме наистина добър футбол, а съдията даде дузпа за Франция. Такива ситуации направо убиват потърпевшите отбори", оплака се хърватската звезда.
 
"Не е възможно винаги да правим обрати. Сражавахме се до последно. Гордеем се с постигнатото и с играта си във финала. Жалко, че това не беше достатъчно", добави Модрич.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки