СРАМНО! Шведски бандит не ни даде две дузпи и не победихме Кипър! (СНИМКИ+ВИДЕО)

Изгоненият Марк Бата си отмъсти на България, но нашите остават в играта!

СРАМНО! Шведски бандит не ни даде две дузпи и не победихме Кипър! (СНИМКИ+ВИДЕО)

България не успя да вземе нужните три точки от гостуването си на Кипър в мач от група 3 в Лигата на нациите и завърши само 1:1 в Никозия. 

"Трикольорите" изиграха слабо първо полувреме, но показа различно лице през втората част, където шведският съдия Ал Хаким изигра ключова роля, подминавайки с лека ръка две чисти дузпи за нашия отбор. По този начин изгоненият от Бъгария съдийски бос Марк Бата си отмъсти, но за съжаление в най-неподходящия за нашия футбол момент.

Все пак може да се потърси известна вина и в Хубчев, който не пусна в игра единствения нападател, който играе добре с глава. А това е Ради Василев от Черно море, който донесе победата над Норвегия.

Срещата в Никозия започна по-добре за нашия отбор, който задържаше повече топката, въпреки че опасностите липсваха и пред двете врати. Така обаче се стигна до 24-та минута, когато капитанът Ивелин Попов сгреши при опит да напредне сам към наказателното поле на Кипър и подари топката на защитник, който изпрати дълъг пас зад гърба на нашата отбрана и Закариу предоля Петков останал сам срещу него.



„Трикольорите“ можеха да изравняват само три минути по-късно, но след центриране на Страхил Попов и нов пас на Галин Иванов Ивалин Попов не успя да насочи добре топката към вратата на Кипър. В последните пет минути на първото полувреме пък първо Недялков намери Краев непокрит в наказателното, но нападателят стреля слабо в обсега на вратаря. Веднага след това Ивелин Попов се оказа на стрелкова позиция, но Панай отново спаси. Точно преди почивката и Георги Костадинов се отчете с пропуск от няколко метра с глава, след като бе намерен перфектно от Антон Недялков.

След почивката Неделев застраши вратата на Панай в 56-та минута, но параболичният му удар бе избит в корнер. Така се стигна до 62-та минута, когато Ивелин Попов получи топката зад гърба на защитата и излезе на отлична позиция, но противников защитник го повали без да играе с кълбото. Главният съдия Ал Хаким обаче не посочи бялата точка за шок на всички, като остро на решението реагира и Петър Хубчев. 


В 80-та минута шведският рефер отново поряза нашия отбор, след като Спас Делев получи в наказателното поле и гардира добре, което превърна неразчетен шпагат на играч в бяло в нарушение, но наказателен удар не бе отсъден. Четири минути по-късно дойде и най-чистото положение в мача, когато Николай Бодуров засече перфектно топката с глава след корнер, но Панай спаси с котешки рефлекс удара в близкия си ъгъл. 

В 88-та минута най-накрая националният ни отбор получи дузпа, след като Ивалин Попов бе повален на скорост в наказателното поле, а влезлият като резерва Николай Димитров реализира безкомпромисно за 1:1. Секунди след това обаче на два пъти не успяхме да отбележим след удари от наказателното поле, а в 91-та минута след засичане от корнер топката бе изчистена от голлинията на домакините.

Така България събра 10 точки и остава на второ място след Норвегия, които също направиха 1:1 в другия мач от групата срещу Словения. По този начин националите ни ще се надяват на победа над словенците в понеделник на Националния стадион "Васил Левски", а в същото време Норвегия не трябва да побеждава Кипър като гост, за да можем да завършим на първо място в групата. 

Лудогорец пусна билетите за Крумовград

Вижте какво съобщиха от Разград

Изтеглиха жребиите за полуфиналите при ветераните и купата на АФЛ

Витоша (Бистрица) ще спори с Ботев (Враца) за място на финала

Официално: Локо (Пд) разтрогна с Хоркаш

Вижте какво съобщиха от „Лаута“

Тръпката е в efbet Лига – шампионатът се разделя на 3 групи, интригата е на макс!

Бонусът за елита на платформата за онлайн спортни залози efbet.com важи до края на сезона

Лудогорец публикува речта на Антон Недялков преди Хебър

Вижте какво казва на съотборниците си капитанът, завърнал се в игра след 6 месеца

Бусато: Дербито е приоритет

Вижте какво каза вратарят на ЦСКА

Стамен Белчев с дилеми в "червената" защита за Левски

Вижте какви

Костов избра дясното крило за ЦСКА

Вижте подробности

Рик Джонатан: Хубаво е, че има конкуренция в Лудогорец

„Следвам моя път, това не е късмет, а работа“

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки