Мощен Ботев разби Берое в Битката за Тракия (ВИДЕО+СНИМКИ)

"Жълто-черните" биха с 4:1, пропуснаха разгром

Мощен Ботев разби Берое в Битката за Тракия (ВИДЕО+СНИМКИ)

Ботев (Пловдив) победи с категоричното 4:1 като домакин Берое в дербито на Тракия, мач от програмата на 17-ия кръг на Първа професионална лига.

Пловдивчани показаха отлична игра и пропуснаха доста положения, които можеха да доведат до разгром за гостите. 

Срещата в Пловдив започна в бавно темпо и нищо не предвещаваше отличния мач, който предстоеше да се изиграе. Първият точен удар към една от двете врати дойде чак в 9-та минута, когато Перейра стреля леко към Перниш. Малко след 20-та минута и двата отбора се активизираха с добри центрирания и точно след половин час игра Ботев поведе. 

Алфонсо получи добро подаване от Неделев на левия фланг и центрира към малкия пеналт, където Кристиян Димитров засече с глава за 1:0. Само три минути по-късно Ботев удвои аванса си, след като отново Неделев бе в центъра на атаката и прати перфектно подаване от центъра на терена към нахлуващия наскорост Серкан Юсеин, който пък пусна пас към Вутов и той на опразнена врата не сгреши. 

По-малко от 60 секунди по-късно обаче Берое върна едно попадение, след като Кайзер отрази удар на Бригидо, но топката се върна към халфа на гостите, който намери с хубав пас Камбуров и нападателят отбеляза на празна врата.

След почивката Ботев имаше отличен шанс да вкара трети гол в 55-та минута, но след като Вутов преодоля Перниш, не успя да насочи топката в очертанията на вратата. Минута ппо-късно обаче Александър Цветков сбърка фатално при изнасянето на топката, Серкан Юсеин открадна и пусна пас към Алфонсо, който реализира на почти опразнената врата на Перниш. 

Малко по-късно по идентичен начин Вутов напредна в наказателното поле на Берое, но ударът му този път бе спасен от Перниш. В 82-та минута Борислав Цонев можеше да направи загубата на своя тим по-лека, но ударът му с глава се отби от напречната греда. Две минути по-късно пък Йордан Минев фаулира грубо Мешка, като защитникът на домакините получи жълт картон за това, а халфът на Берое бе изгонен с директен червен картон, тъй като отправи удар без топка по бека на пловдивчани. 

Така с новите си три точки Ботев се изкачи на петото място с 29 точки, а днешният им съперник остава пред тях на четвъртата позиция на само точка аванс. 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки