КРАЙ НА МЪКИТЕ! Левски най-накрая победи! (ВИДЕО+СНИМКИ)

Паулиньо и Костов се разписаха за първия успех на "сините" при Георги Дерменджиев

КРАЙ НА МЪКИТЕ! Левски най-накрая победи! (ВИДЕО+СНИМКИ)
Левски спечели с 2:0 срещу Витоша (Бистрица) двубоя си от 22-ия кръг на първенството. Победата беше първа за тима под ръководството на Георги Дерменджиев. "Сините" не бяха печелили от 8 декември 2018 година, когато надиграха с 2:1 Етър на собствен терен. Сушата продължи 9 мача, като в това число влизат и контролите по време на зимната пауза.
 
Головете вкараха Паулиньо и Станислав Костов, а Левски отново е само на три точки зад втория ЦСКА. В неделя пък е вечното дерби.
 
Първото по-интересно положение изненадващо беше пред вратата на Николай Михайлов. Стефан Христов избяга по левия фланг и опита да намери Петко Цанков в наказателното поле на "сините". В последния момент Иван Горанов протегна крак и изби в корнер, с което предотврати 100-процентова голова възможност за домакините.
 
 
Левски отговори с шут на Станислав Костов. Голмайсторът на тима опита да изненада вратаря Василев, но неуспешно - ударът му мина над вратата.
 
В 22-ата минута "сините" все пак стигнаха до попадение. Давиде Мариани открадна топката в центъра, напредна и пусна отличен извеждащ пас към Паулиньо, който не сбърка - 0:1.
 
 
 
Николай Михайлов отрази опасен удар от фаул на Ивайло Лазаров в 27-ата минута. Секунди след това Паулиньо получи топката в наказателното поле и опита да преодолее Християн Василев, но вратарят на Витоша изби в корнер.
 
Левски отбеляза още едно попадение в 42-ата минута. Разписа се Станислав Костов. Голмайсторът на "сините" бе изведен от Паулиньо, след грешка на вратаря, и покачи на 2:0!
 
 
Второто полувреме също започна с напрежение пред вратата на "сините". Петко Цанков проби отлично по фланга, след като премина последователно през Иван Горанов и Нуно Рейш и центрира в наказателното поле, но там нямаше кой да засече острото му центриране.
 
В 57-ата минута Паулиньо беше близо до втория си гол в мача. Той стреля извън наказателното поле, топката се удари в Михаил Милчев и стана трудна за вратаря Василев, който все пак успя да я извади в корнер. Последва красиво изпълнение на Румен Гьонов, който пробва удар със странична ножица след центриране на Азмин. Ударът му обаче мина встрани от вратата.
 
 
Кабрал на два пъти можеше да се разпише. В 71-ата минута той посрещна топката от въздуха, но ударът му беше избит в корнер от Василев. Малко след това холандецът получи топката от Паулиньо пред наказателното поле, освободи се и нанесе силен изстрел, който мина покрай вратата.
 
В 78-ата минута вратарят на Витоша Василев спаси шут на Райнов. В 86-ата Божинов опита изстрел със задна ножица. Изпълнението на нападателя беше точно и достатъчно силно, но Василев отрази с поредната си впечатляваща намеса.
 
 
В добавеното време Божинов напусна с болки в десния крак. Това е доста неприятна новина за Георги Дерменджиев, защото в неделя предстои дербито с ЦСКА.
Шестима национали на Ботев отново при "канарчетата"

На "Колежа" се готвят за Черно море

ЦСКА плати над 3 млн. лева на НАП

Левски вече не фигурира след длъжниците

Община Пазарджик отпуска пари за заплати на Хебър

Очаква се 105 хиляди лева да бъдат преведени на клуба

Стоичков: Оптимист съм за България

Камата смята, че скоро отборът ни ще се класира за голям футболен форум

Черно море се намира в добра серия срещу Ботев в Пловдив

В последните си девет мача, "канарчетата" имат само две победи

Гонзо избра кой да го наследи в БФС

Кирил Котев ще заеме поста технически директор

Локо Пловдив връща Медвед на Пирин

В момента той е под наем на "Лаута"

Трима национали вече тренират с Левски

Пламен Андреев, Марин Петков и Хосе Кордоба са на линия за Николай Костов

ЦСКА изгуби Де Нойер до края на сезона

Защитникът продължава да се възстановява от контузията в коляното

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки