УНИКАЛНО! Гросмайстор Илиан Илиев матира и Лудогорец! (ВИДЕО+СНИМКИ)

Черно море надви и третия гранд, подписа "присъдата" на Сухия

УНИКАЛНО! Гросмайстор Илиан Илиев матира и Лудогорец! (ВИДЕО+СНИМКИ)
Черно море повали с 1:0 Лудогорец на "Тича" в мач от 23-ия кръг на Първа лига. Тимът, воден от Илиан Илиев, вече спечели срещу Левски и ЦСКА този сезон, а сега го направи и срещу шампионите. Разградчани пък продължават да са без победа от началото на сезон, след като стартираха с две равенства - 0:0 срещу Верея и 1:1 срещу Ботев Пловдив. Резултатът във Варна почти сигурно ще коства поста на треньора Антони Здравков - Сухия.
 
Издънката на Лудогорец позволява на ЦСКА да съкрати изоставането си в класирането на само 2 точки. За целта обаче "червените" трябва да спечелят вечното дерби утре. При победа на Левски, "сините" ще се изравнят с "армейците", като двата отбора ще изостават на 5 точки от шампионите.
 
 
Домакините от Черно море първи стигнаха до положение. Във 2-ата минута Минчев опита удар от границата на наказателното поле, но не уцели добре топката и тя мина високо над вратата. Малко след това Вандерсон засече с глава центриране на Анисе, ударът му обаче рикошира в тялото на съперников футболист и излезе в корнер. При изпълнението му Григоре игра с топката, но не уцели вратата на Черно море.
 
Варненци поведоха в 13-ата минута. Ндонгала центрира от фаул, Георги Илиев продължи топката с глава към Генев, който беше изпуснат от Георги Терзиев и не сбърка на празна врата - 1:0.
 
 
Последва нова отлична атака на Черно море, при която Ндонгала получи топката отдясно и центрира в наказателното поле, където Георги Илиев стреля с глава, но Пламен Илиев спаси.
 
В 27-ата минута Лукоки можеше да изравни след грешка на Панов. Защитникът му подари топката, но прехвърлящия удар на конгоанецът не намери целта. Секунди по-късно отново Лукоки пропусна! Той засече центриране от корнер, но стреля над вратата.
 
 
Ндонгала се опита да изненада Пламен Илиев с изстрел извън пеналта в 33-ата минута. Вратарят на Лудогорец обаче спаси. Две след това Виктор Генев беше близо до втори гол. Централният защитник отново бе изпуснат от защитата на гостите и с глава прати топката покрай дясната греда.
 
В 37-ата минута Кешеру подаде към Вандерсон, който стреля от границата на вратарското поле и Дюлгеров спаси.
 
 
Лудогорец се опита да упражни натиск в началото на второто полувреме. Лукоки беше много активен отдясно, но освен един неуспешен опит за удар на Анисе не можа да сътвори нищо интересно пред вратата на домакините.
 
Треньорът на гостите Антони Здравков замени Вандерсон с Адриан Попа, а на мястото на Горалски пусна Якуб Шверчок с ясното намерение за усили нападателната мощ на тима си.
 
 
В 73-ата минута полякът изпусна да вкара отблизо, след като получи топката от Марселиньо. Минута по-късно футболистите на Лудогорец поискаха дузпа. Удар на Шверчок се удари в ръката на Пламен Димов в наказателното поле на домакините, но реферът Никола Попов прецени, че нарушение няма.
 
Шест минути преди края Пламен Илиев в корнер опасен удар на Минчев. С това се изчерпа и всичко интересно в този мач.
 
Локо Пловдив връща Медвед на Пирин

В момента той е под наем на "Лаута"

Трима национали вече тренират с Левски

Пламен Андреев, Марин Петков и Хосе Кордоба са на линия за Николай Костов

ЦСКА изгуби Де Нойер до края на сезона

Защитникът продължава да се възстановява от контузията в коляното

Лудогорец към Неделев: Не се предавай!

Вижте посланието към футболиста

Александър Димитров: Илиан Илиев е много голяма личност

"Момчетата работиха много за тази победа", каза селекционерът на младежкия национален отбор

Oксер продължава да следи Марин Петков

Младежкият национал показва отлична форма през 2024 година

Левски ще разчита на Охене за Славия

Митков и Фабио Лима се очакват да са на линия за мача с Черно море

Не на шега! Вписват Изпълкома на БФС на 1 април

Вижте подробности

Играч на Левски пусна търг в подкрепа на футболиста, загубил брат, снаха и племеници

Вижте как може и вие да подкрепите Здравко Жилов

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки