ШОУ НА "АРМИЯТА"! Хищен ЦСКА разкъса Септември на парчета! (ВИДЕО+СНИМКИ)

Али Соу с хеттрик, двама младоци дебютираха с червената фланелка

ШОУ НА "АРМИЯТА"! Хищен ЦСКА разкъса Септември на парчета! (ВИДЕО+СНИМКИ)

ЦСКА спечели с лекота домакинския си мач срещу Септември в 24-ия кръг на Първа лига. „Армейците” победиха с 5:1 на своя стадион, като Али Соу бе автор на три от головете за своя тим. Точни в срещата бяха още и Енрике Рафаел и Жоржиньо, а Илия Димитров вкара почетното попадение за гостите. Така ЦСКА вече има десет победи от толкова мача срещу Септември. „Армейците” събраха 51 точки и изместиха Левски от второто място. „Сините” имат 48 точки, но и мач по-малко. Лудогорец е лидер с 53 точки, но също има мач в неделя.



Още с първия съдийски сигнал домакините се хвърлиха в атака, а в 10-ата секунда Кристиян Малинов бе изблъскан от Александър Дюлгеров в наказателното поле, за което Петър Костадинов посочи бялата точка. Али Соу изпълни наказателния удар и с малко помощ на левия страничен стълб топката се оплете в мрежата зад Янко Георгиев.



Въпреки пасива Септември стоеше добре на „Българска армия” в първия четвърт час, а в 15-ата минута Здравко Георгиев отправи изненадващ далечен удар, който за малко да се превърне в красив гол, но топката мина близо до сглобката на вратата.



В 17-ата Иван Тилев опита да изненада Черниаускас с директен изстрел от фаул, но стражът успя с една ръка да отклони в корнер. След изпълнението му домакините организираха бърза атака в половината на Септември – Енрике Рафаел напредна отляво, успя да преодолее с лекота Башлиев, след което копна топката покрай вратаря, за да може Жоржиньо да отбележи на празна врата.



Вторият гол пречупи гостите, които тотално рухнаха в следващите десет минути.



В 23-ата новото попълнение на ЦСКА Нуно Томаш прати от наказателното поле в половината на гостите, Али Соу пое топката и опита извеждащ пас за Енрике Рафаел, но Янко Георгиев излезе и изби. Топката се върна в Али Соу, нападателят засече в движение и отбеляза красив гол за 3:0.

В 28-ата Нуно Томаш подаде на Енрике Рафаел, а бразилецът прати неспасяемо със силен удар в долния десен ъгъл за 4:0.



Много добра намеса на Янко Георгиев в 41-ата минута, след удар на Тиаго Родригес от фаул, предотврати пети гол във вратата на гостите.

След почивката ЦСКА значително свали оборотите, но не изпусна инициативата в мача. В игра през втората част за „армейците” влезнаха Андрей Йорданов и Борислав Будинов, правейки своя дебют за тима от „Българска армия”.



В 50-ата Али Соу изведе Кристиян Малинов, който обаче би във вратаря.

Три по-късно Тиаго Родригес отправи истинска бомба към вратата на Септември, но топката бе насочена към вратаря Георгиев, който успя да избие.



Няколко удара към вратата на ЦСКА бяха избити с лекота от Черниаускас, а в 74-ата минута Али Соу успя да оформи своя хеттрик след добър пас на Стойчо Атанасов.

Малко преди края на редовното време Илия Димитров отбеляза гол с глава за Септември след центриране на Сахити от корнер.

Община Пазарджик отпуска пари за заплати на Хебър

Очаква се 105 хиляди лева да бъдат преведени на клуба

Стоичков: Оптимист съм за България

Камата смята, че скоро отборът ни ще се класира за голям футболен форум

Черно море се намира в добра серия срещу Ботев в Пловдив

В последните си девет мача, "канарчетата" имат само две победи

Гонзо избра кой да го наследи в БФС

Кирил Котев ще заеме поста технически директор

Локо Пловдив връща Медвед на Пирин

В момента той е под наем на "Лаута"

Трима национали вече тренират с Левски

Пламен Андреев, Марин Петков и Хосе Кордоба са на линия за Николай Костов

ЦСКА изгуби Де Нойер до края на сезона

Защитникът продължава да се възстановява от контузията в коляното

Интерес от чужбина към Пламен Андреев

Стражът на Левски може да потегли към Западна Европа след края на сезона

Лудогорец към Неделев: Не се предавай!

Вижте посланието към футболиста

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки