Мощен Левски мина и през Славия, идва ред на Лудогорец! (СНИМКИ+ВИДЕО)

"Сините" с класика и трета поред "суха мрежа", на "Герена" замириса на титла

Мощен Левски мина и през Славия, идва ред на Лудогорец! (СНИМКИ+ВИДЕО)

 

Левски постигна класическа победа с 3:0 при гостуването си на Славия в столичното дерби на 24-ия кръг на Първа професионална лига.

"Сините" можеха да си тръгнат от Националния стадион и с по-изразителна победа, но Паулиньо нацели гредата през първата част, а по-късно в срещата пропусна и дузпа. Това беше трети пореден мач, в който момчетата на Георги Дерменджиев не допуснаха гол в своята врата след сухите мрежи срещу Витоша (Бистрица) и ЦСКА. 

Началото на срещата бе по-добро за Славия, които имаха отличен шанс да поведат още в 3-та минута, след като Кирилов пусна хубав пас към наказателното поле, но Нуно Рейш изби пред погледа на Чунчуков.

Само минути по-късно обаче Жерсон Кабрал в опита да си да отправи удар пусна отличен пас към Станислав Костов и на празна врата от няколко метра нападателят не сбърка за 1:0.

В 19-та минута Паулиньо получи отляво, навлезе към наказателното поле и стреля в близкия ъгъл, но топката се отби в гредата.

Пет минути преди края на полувремето Кабрал пое топката отдясно, елиминира съперников футболист и с хубав изстрел извън наказателното поле заби топката в близкия ъгъл, за да удвои аванса на своя тим.



След почивката Славия имаше страхотен шанс да намали изоставането си, след като Гамаков бе изпуснат от Райнов при изпълнение на корнер, но ударът на защитника мина над вратата.

Само две минути след това в 55-та Давиде Мариани пое изчистена топка и с мощен шут от над 20 метра оплете топката в далечния му ъгъл за 3:0.

Левски продължи с натиска си и няколко секунди по-късно Станислав Костов имаше шанс да вкара четвърти гол за своя тим, но озовал се сам срещу Стериакис не успя да го преодолее, след като стражът на белите скъси ъгъла и спаси.

Малко преди час игра Милош Цветкович навлезе на скорост в наказателното поле и бе съборен, поради което Станислав Тодоров отсъди дузпа. От бялата точка обаче Паулиньо пропусна, след като Стериакис улови ъгъла.

До края на срещата двата отбора свалиха интензитета на играта си и Левски реши да не хвърля повече сили, а да доиграе мача спокойно.

Така "сините" вече са с 51 точки на второто място, колкото имат и ЦСКА, но "армейците" са с по-лоши показатели в преките двубои. В следващия кръг предстои и сериозен сблъсък между първите два отбора в класирането - Лудогорец и Левски, като победа на столичани ще ги доближи само на два пункта от разградчани. 

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки