ДРАМА И НА "АРМИЯТА"! ЦСКА ликува след дузпа в 82-та минута (ВИДЕО+СНИМКИ)

Безумно нарушение на Пламен Димов лиши храбър Черно море от точка в София

ДРАМА И НА "АРМИЯТА"! ЦСКА ликува след дузпа в 82-та минута (ВИДЕО+СНИМКИ)

ЦСКА се доближи на 3 точки от Лудогорец след инфарктна победа с 1:0 над Черно море. Другата събота двата отбора излизат в пряк двубой за титлата в Разград.

След много равностоен двубой, ключът към успеха за домакините се оказа грешка в защитата на гостите и реализирана дузпа от Али Соу.

Срещата в София започна равностойно, като и двата отбора трудно намираха път към противниковата врата. Първият удар дойде чак в 12-та минута, когато Али Соу пробва късмета си с изстрел от около 20 метра, но стражът на гостите Иван Дюлгеров се справи и улови. 

Последва нова опасна атака на ЦСКА, преминала през Соу и топка стигнала до Тиаго, но защитник в зелено и бяло спря пробива на съперника. В 18-та минута дойде и най-чистата възможност през първото полувреме и тя бе за Черно море. Минчев проби технично отдясно и прати остро подаване към Мехди Фенуш, но ударът на деветката на гостите бе спрян с крак от Черниаускас на самата голлиния. 

Малко след половин час игра Минчев отново получи топката отдясно на наказателното поле и отправи слаб удар, спасен от стража на ЦСКА. В самия край път Жоржиньо оптрави слаб удар по земя при опит за контраатака на гостите. 

На почивката треньорът на домакините Любослав Пенев веднага взе мерки за лошата игра на отбора му и пусна в игра Жеферсон Телес и Жоржиньо на местата на Ангел Лясков и Едвин Джеси. 

В 51-та минута Рубен Пинто имаше добър шанс да стреля опасно, след като Соу свали топката пред него с гърди, но халфът не нацели добре топката от воле. 

Малко след час игра Али Соу можеше да изведе отбора си напред в резултата, след като получи топката от центриране, овладя и се обърна майсторски, излизайки очи в очи с Дюлгеров, но стражът на Черно море парира изстрела на нападателя на ЦСКА. 

Само три минути по-късно Рафаел Енрике нацели и напречната греда на гостите. Така се стигна до последните десет минути на мача и в 82-та минута Пламен Димов направи нелепо нарушение срещу Енрике, което бе достатъчно, за да бъде отсъдена дузпа. 

Зад топката застана Али Соу и той се справи с отговорността, поставена пред него и отбеляза за 1:0. В следващите минути Черно море се хвърли в опит да върне равенството на таблото, но по-твърдата им игра донесе само два жълти картона на Радослав Василев и Виктор Генев. 

Така ЦСКА вече събра 60 точки и е на само три от шампионите, които по-рано днес не успяха да победят Берое. Черно море пък започват първата шестица със загуба и остават на точка зад Берое. 

ФОТОГАЛЕРИЯ ОТ МАЧА ВИЖТЕ ТУК

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки