Страхотен ЦСКА превзе Разград! "Червените" предвкусват Купата (СНИМКИ+ВИДЕО)

Рубен Пинто класира отбора на полуфинал, Лудогорец с трагична игра

Страхотен ЦСКА превзе Разград! "Червените" предвкусват Купата (СНИМКИ+ВИДЕО)

ЦСКА се класира за полуфиналите на Купата на България след победа с 1:0 над Лудогорец в Разград и се превръща в основен фаворит за трофея. Дотук другият тим класирал се е Локомотив Пловдив, а утре се играят двата мача Струмска слава – Черно море и Ботев Пд – Черно море. „Армейците” се класираха напред благодарение на красив гол на Рубен Пинто в 30-ата минута. Лудогорец започна добре двубоя, но след попадението показа далеч от очакваното и заслужено бе отстранен от надпреварата. В събота двата тима ще се срещнат отново на „Лудогорец Арена”, като този път залог може да се окаже титлата в Първа лига. Лудогорец е лидер, но само на три точки от ЦСКА.

Двата тима започнаха със здрава борба още в първата минута, като Лудогорец нападаше по-често, но „армейците” също имаха своите положения и успяха до почивката да поведат в резултата.



В 8-ата минута Жоржиньо пусна в наказателното поле за Али Соу, който бе с гръб към вратата и пробва удар, но не уцели добре топката и прати встрани от вратата.

Лудогорец бе близо до попадение в 16-ата, когато след центриране на Лукоки топката бе избита от Черниаускас, последва силен удар на Марселиньо, но Турицов застана на пътя на топката и отклони в корнер.



Три по-късно Анисе засече с глава центриране на Вандерсон от корнер, но Кристиян Малинов бе на гредата и запази мрежата на своя тим суха.

В 27-ата Али Соу получи в предни позиции, със спирането се освободи от Моци, но Сисиньо и Григоре се намесиха навреме и успяха да предотвратят опасност пред Ренан.



В 30-ата минута Жоржиньо центрира отдясно, Манолев успя с глава да изчисти, но топката попадна в Рубе Пинто, той овладя и стреля силно, Моци се наведе и остави кълбото да влети в долния ляв ъгъл за 1:0.

В края на полувремето Сисиньо влезе доста грубо в Жоржиньо, ному се размина и получи само жълт картон за изявата си.



ЦСКА започна ударно след почивката и още в 46-ата минута можеше да удвои преднината си след грешка на Анисе, но Тиаго би във външната част на мрежата.

Тиаго отправи много опасен удар от фаул от малък ъгъл, като бе близо до попадение, но топката мина малко над напречната греда.



В 86-ата минута Манолев опита да измами Евандро, но загуби топката и бразилецът се озова сам срещу Ренан, но опитът му да намери далечния ъгъл бе неуспешен.

В последната минута от редовното време Кешеру направи перфектен пас за Вандерсон, той остана сам срещу Черниаускас, но прати в левия страничен стълб.



ЦСКА удържа аванса си и заслужено продължи напред в надпреварата.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки