ПО ШАМПИОНСКИ! ЦСКА застигна Лудогорец след 2:0 над Берое (ВИДЕО+СНИМКИ)

Евандро вкара първия си гол за първенство от дузпа, Гаджев с тежка контузия на "Армията"

ПО ШАМПИОНСКИ! ЦСКА застигна Лудогорец след 2:0 над Берое (ВИДЕО+СНИМКИ)

ЦСКА спечели с 2:0 домакинския си мач срещу Берое в третия мач от плейофите на Първа лига. Първият гол в двубоя на „Българска армия” бе отбелязан от Евандро в 13-ата минута, което бе и неговото първо попадение с екипа на „червените” в Първа лига, а малко преди края на срещата Кристиян Малинов отбеляза красив гол. Лошата новина и за двамата треньори бе поредицата от контузии на футболисти. Първо Тиаго бе заменен принудително в 5-ата минута, а в 45-ата излезе и Баранов. Гаджев игра само четири минути през второто полувреме и получи тежка контузия, а Малинов не успя да се зарадва на своя гол, тъй като също получи травма.

Така след ценния успех „армейците” се изравниха по точки с Лудогорец, като на разградчани предстои тежко гостуване на Левски утре (неделя).



Двубоят не започна за домакините, които загубиха един от важните си играчи в 5-ата минута. Тиаго Родригес получи контузия рано в срещата и се наложи да бъде заменен принудително, а на негово място влезе Валентин Антов.

В 6-ата минута Бандаловски пусна в наказателното поле, където Меска овладя, но бе затворен от Черниаускас и реши да подава на Еуженио наляво, което се оказа грешка, тъй като пасът му не бе достатъчно прецизен.



В 12-ата минута Евандро бе изведен отдясно, успя да надбяга двама и бе задържан от Баранов, за което реферът отсъди дузпа. Евандро изпълни точно наказателния удар, отбелязвайки първия си гол за ЦСКА в Първа лига.




На „Българска армия” се разрази истинска битка, за което говори и броят картони през първото полувреме – реферът Валентин Железов даде 7 жълти картона – 5 за гостите и два за „армейците”.



В 37-ата Бандаловски върна слабо към вратаря, Енрике бе близо да се възползва от грешката му, но Перниш бе излезнал бързо и успя да избие.

В края на полувремето и Александър Томаш трябваше да прави принудителна смяна, след като Никита Баранов получи контузия.



Берое започна ударно втората част, като заралии имаха няколко опасни атаки през първите минути след паузата, но без да стигнат до изравнително попадение.

Рафаел Енрике направи много добър удар в 61-ата, който обаче Перниш спаси с плонж.



През второто полувреме в игра за ЦСКА влезе Али Соу на мястото на Евандро, а Томаш вкара в игра Мартин Камбуров, който в 70-ата минута вкара гол, който обаче бе отменен заради засада.

В 75-ата Владимир Гаджев влезе в игра за Берое, но само четири минути по-късно излезе накуцвайки, а тъй като заралии бяха направили и трите си смени, трябваше да доиграят срещата в намален състав.



Али Соу пропусна от добра позиция в 86-ата минута, а в 89-ата Кристиян Малинов организира бърза атака за домакините и след комбинация с Али Соу и Нуно Томаш завърши нападението с плътен удар в горния ляв ъгъл за крайното 2:0.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки