ЗРЕЛИЩЕ ПОД ТЕПЕТАТА: Ботев Пд удари ЦСКА в мач с пет гола! (ВИДЕО)

"Червените" играха 37 минути с човек по-малко, резервата Доре ги съсече

ЗРЕЛИЩЕ ПОД ТЕПЕТАТА: Ботев Пд удари ЦСКА в мач с пет гола! (ВИДЕО)
Ботев Пд спечели с 3:2 срещу ЦСКА в Коматево първия полуфинал от турнира за Купата на България. Реваншът е следващата седмица на ст. "Българска армия".
 
Двубоят се превърна в зрелище, което освен с пет гола, беше изпъстрено с две дузпи и червен картон. Двата отбора изиграха отличен мач. Домакините дръпнаха набързо с две попадения до 26-ата минута. Разписаха се Тодор Неделев от дузпа и Антонио Вутов. "Червените" намалиха също от наказателен удар, изпълнен точно от Али Соу, а след като останаха с човек по-малко изненадващо изравниха. Рубен Пинто вкара от фаул. Резарваата Феребори Доре донесе успеха за тима на Николай Киров. Развръзката обаче остана за ответния мач.
 
За домакините се завърнаха основни футболисти като Димитър Пиргов, Джонатан Перейра, Радослав Терзиев и Антонио Вутов, които лекуваха контузии до скоро. Четиримата не играха при загубата с 0:2 от Черно море, но днес започната в титулярния състав. 
 
 
Изненадата в стартовите 11 на ЦСКА беше появата на Божидар Чорбаджийски. Бившият капитан на тима загуби титулярното си място и отдавна не се беше появявал в игра. На пейката седна Нуно Томаш. Жеферсон въобще не попадна в групата, контузеният Тиаго също, а след наказание на терена се завърна Жанио Бикел.
 
Гостите пропуснаха златен шанс да открият резултата още във 2-ата минута. Футболистите на Ботев Пд сгрешиха при изнасянето на топката и Али Соу се озова очи в очи с Кайзер. Голмайсторът на "червените" прехвърли вратаря, но не уцели вратата. "Жълто-черните" отговориха с шут на Тодор Неделев, който обаче рикошира в крака на Стойчо Атанасов и излезе в корнер.
 
Ботев Пд поведе в 14-ата минута, когато реферът отсъди дузпа за нарушение на Чорбаджийски срещу Лазар Марин. Тодор Неделев застана зад топката и ознаменува своя мач №200 за тима с попадение за 1:0.
 
 
В 21-ата минута удар на Кристиан Малинов от фаул мина над вратата. Пет по-късно "жълто-черните" вече имаха аванс от два гола. Тодор Неделев пусна отличен пак към Антонио Вутов, който финтира Чорбаджийски в наказателното поле на ЦСКА и вкара за 2:0.
 
Съдията Николай Йорданов свири дузпа и за "червените" в 32-та минута. Джонатан Перейра игра с ръка след центриране на Енрике Рафаел. Али Соу се нагърби с изпълнението на на наказателния удар и вкара - 1:2.
 
До почивката удар на Балтанов с глава мина над вратата. Чорбаджийски също имаше възможност да стреля след центриране от корнер, но и той не сполучи.
 
 
Второто полувреме започна с натиск на гостите, но в поредица от атаки те не успяха да застрашат сериозно вратата на Кайзер.
 
В 53-ата минута ЦСКА остана с човек по-малко. Жанио Бикел получи втори жълт картон за нарушение срещу Александър Тонев. Халфът на "червените" изгуби топката и се хвърли в краката на бившия национал, което му донесе санкцията. При изпълнението на фаула Неделев пусна в наказателното поле към Тонев, който стреля, но покрай вратата.
 
 

 
"Армейците" не се отказаха да атакуват, макар и с 10 души. В 61-ата минута удар Али Соу с глава срещна напречната греда, след което защитата на Ботев изчисти топката. Играчите и треньорския щаб на ЦСКА пък поискаха дузпа за игра с ръка на Джонатан Перейра в наказателното поле, реферът обаче беше категоричен, че нарушение няма. Натискът на "червените" даде резултат в 69-ата минута, когато Рубен Пинто вкара от фаул. Той бе отсъден на границата на наказателното поле, след като Малинов бе блъснат в гръб от Терзиев.
 
Ботев все пак стигна до успеха. В герой за домакините се превърна резервата Феребори Доре. В 84-ата минута той разигра отлично с Тодор Неделев, след което нападателят остана очи в очи с Черниаускас и не сгреши - 3:2.
 
 
До края нов гол на домакините беше отменен в 88-ата минута Филипов изведе с пета Неделев сам срещу вратаря. Звездата на пловдивчани стреля по земя, но Черниаускас изби, а Доре бе изпреварен от бранител на гостите на метър пред вратата. Топката обаче отново попадна в Неделев, който пусна към Добрев и той вкара, но голът правилно бе отменен, тъй като головият пас дойде, след като кълбото беше напуснало игралното поле.  
 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки