Русия с трета поредна победа на Световното

На вратата на руснаците беше Никита Кучеров, който не позволи да бъде реализирано попадение във вратата му

Русия с трета поредна победа на Световното

Русия победи с 3:0 Чехия в двубой от група "Б" на световното първенство по хокей на лед, което се провежда в Словакия. Сергей Андронов в първата част, Никита Гусев във втория период, както и Никита Зайцев в последната четвърт се разписаха в полза на олимпийския шампион на двубоя в Братислава.

 

На вратата на руснаците беше Никита Кучеров, който не позволи да бъде реализирано попадение във вратата му при третия пореден успех за Русия. 

 
Руският отбор има три поредни победи и се намира на първо място в групата. Чехия заема трета позиция с 6 точки. 
 
По-късно днес играят Норвегия срещу Швеция. В среща от група "А", играна в Кошице, САЩ победи трудно с 3:2 след продължение състава на Финландия. Брейди Скей и Джони Гадрю дадоха аванс за американците преди да е изтекла 11-ата минута на мача, но Хари Песонен върна едно попадение преди края на първата част. Нико Оямеки изравни за 2:2 във втория период, но Дилан Ларкин се разписа 3.47 минути след началото на допълнителния период, за да осигури успеха в полза на САЩ. 
 
Американският тим е с актив от 5 точки след три изиграни двубоя и заема трето място във временното класиране. Финландия е на първата позиция със 7 спечелени точки. По-късно тази вечер домакинът Словакия играе срещу Канада.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки