Красимир Балъков с нови изисквания към националите

Вижте защо Миланов, Славчев и Делев останаха извън състава на селекционера

Красимир Балъков с нови изисквания към националите

Нов ред с повиквателните за националния отбор е въвел селекционерът Красимир Балъков.

Специалистът има изискване към футболистите, на които ще разчита, да са играли поне в 65-70% от мачовете на своите отбори през последните месеци, за да попаднат в състава на представителния тим.

В много редки случаи ще се правят изключения за играчи с безспорно доказани качества. Пример за това е Кирил Десподов, който не е бил на терена за Каляри от два месеца насам, но въпреки това получи повиквателна.

В същото време обаче други трима легионери не бяха повикани, защото не отговарят на този критерий. Това са халфовете Симеон Славчев и Георги Миланов, както и нападателят Спас Делев.

Славчев е част от шампиона на Азербайджан Карабах, за който през изминалия сезон записа 16 мача, 638 минути и 2 гола в елита, както и 2 мача и 174 минути за купата.

През 2019 година халфът е бил на терена точно 306 минути, като само в два мача е бил титуляр. През втория етап на сезона се е разписал единствено в срещата с последния в елита Кеша (3:0).

Георги Миланов пък играе в унгарския вицешампион МОЛ Види. Той завърши сезона с 24 мача, 1442 минути и 1 гол в първенството. От тях 828 минути са през пролетта, а има и 90 минути за купата. Така Миланов е играл през 55% от възможното време през пролетта. Той остана резерва във финала за купата, спечелен от неговия тим с 2:1 над Хонвед на 25 май.

Спас Делев пък записа само 167 минути през пролетта за Погон (Шчечин) в полския елит. Причината е изтичащият договор на крилото. Той се разбра с клуба да не преподписва и това бе причината да има само периферна роля в състава от началото на 2019 година.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки