САЩ стигна до нов финал след драма срещу Англия (ВИДЕО)

Aмериканките ще защитават трофея си в неделя срещу победителя от мача между Холандия и Швеция

САЩ стигна до нов финал след драма срещу Англия (ВИДЕО)

Защитаващият титлата си отбор на САЩ се класира на финал на световно първенство за жени за пети път в историята, след като спечели драматична победа с 2:1 срещу националния тим на Англия, който пропусна и късна дузпа.

Кристин Прес, която замества отсъстващата Мегън Рапино, изведе американките напред в десетата минута с удар с глава, но "лъвиците" изравниха само девет по-късно с шестия гол на Елън Уайт на турнира във Франция.

Съединените щати обаче възстановиха преднината си в 31-та минута, когато Линдзи Хорън центрира към Алекс Морган и тя се разписа с глава за крайното 2:1. Тя отбеляза попадението навръх 30-ия си рожден ден и го отпразнува с подигравателен жест в стил "пиене на чай".

Англичанките празнуваха изравнителен гол отново в 69-та минута след втори чудесен завършващ удар на Уайт, но ВАР прекрати преждевременно тяхната радост заради засада. Системата за видеоповторения все пак се реваншира и даде дузпа на европейския тим в самия край на мача за нарушение срещу Уайт, на ударът на Стеф Хютън бе спасен от Алиса Нехер.

Американките ще защитават трофея си в неделя срещу победителя от мача между Холандия и Швеция.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки