Меси: Корупцията пречи на феновете да се насладят на футбола

Капитанът на Аржентина отказа медала от Копа Америка

Меси: Корупцията пречи на феновете да се насладят на футбола

Капитанът на Аржентина Лионел Меси не се появи на церемонията по награждаването след малкия финал срещу Чили (2:1) на Копа Америка.

Той получи червен картон в края на първото полувреме, след като с Гари Медел се сдърпаха и бяха изгонени.

Звездата на Барселона обаче говори дълго в микс зоната, като отправи тежки обвинения за корупция във футбола в Южна Америка.

"Ситуацията с Медел не беше за червени картони, жълти щяха да са достатъчни. Може би думите ми след мача с Бразилия повлияха, може би това е било наредено отгоре. Важното е, че отборът завърши добре турнира. Няма да си взема медала, защото не искам да ставам част от корупцията, от която страдахме в този турнир. Няма нужда да подкрепям тази липса на уважение към нас. Можехме да продължим до финала, но ни спряха. Корупцията и съдиите пречат и на феновете да се насладят на футбола."

"Горд съм с отбора, дадохме всичко. Показахме, че сме личности. Не е лесно да започнеш със загуба и равен (б.р. от Колумбия и срещу Парагвай). Това ни сплоти и завършихме позитивно. Постоянно добавяхме и последните ни два мача бяха най-добрите. Купата е предварително запазена за Бразилия. Надявам се реферите и ВАР да позволят на Перу да играе, но не ми се вярва", каза Меси.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки