Бунт в Бразилия преди финала за Копа Америка

Тите трябва да остане с нас докрай, избухнаха играчите

Бунт в Бразилия преди финала за Копа Америка

Истински бунт избухна в лагера на Бразилия в навечерието на финала на Копа Америка срещу Перу, като причината за това бяха появилите се информации за напускането на селекционера Тите.

Уебсайтът OUL пусна шокиращата новина още в петък, а в материала се твърди, че зад решението на специалиста стои бъдещата промяна в неговия щаб.

Помощникът му Силвиньо ще напусне поста си в посока Лион, докато координаторът за националните отбори Еду Гаспар вече е потвърдил решението си да приеме предложението на Арсенал за спортен директор. При тази ситуация Тите е заявил, че няма желание да работи с друг щаб и президентът на Бразилската футболна конфедерация Рожерио Кабокло трябва да се оглежда за негов заместник.

„Лично аз гласувам вот на доверие на нашия селекционер. Той постигна отлични резултати начело на отбора и има обичта и доверието на всички играчи. Надявам се той да продължи да изпълнява тази си длъжност до края на Мондиал 2022, когато изтича неговият действащ договор. Трябва да останем силни. Да си част от националния отбор на Бразилия е предизвикателство не само за селекционера, но и за всички играчи. Знаем, че трябва да дадем най-доброто от себе си, за да спечелим турнира“, заяви защитникът Маркиньош, запитан за бъдещето на Тите по време на интервю на базата на тима Гранжа Комари в Терезополис.

„Резултатите говорят сами за себе си. Той е селекционер, който е начело на отбора в продължение на 3 години и е печелил 80% от мачовете. Трябва да го уважаваме, тъй като е роден победител. Тите е в нашите глави, той ни прави психически силни и ни помага да не загубим баланса си. Успехите му се дължат на това, че ни помага да останем концентрирани и да не обръщаме внимание на провокациите от страната на съперниците“, добави халфът Каземиро.

Според информациите от страната домакин на Копа Америка контузената звезда на тима Неймар също е подкрепил селекционера, който направи всичко възможно да го защити в разгара на скандала с обвиненията в изнасилване към настоящия играч на ПСЖ.

От Бразилската футболна конфедерация се опитаха да успокоят духовете и категорично отрекоха всички информации за евентуално напускане на Тите, отчитайки колко непопулярен би бил този ход при евентуален триумф на Селесао.

Дали Бразилия ще спечели Копа Америка пък ще стане ясно тази нощ. Финалът срещу Перу е от 23:00 часа и ще бъде излъчван от Arena Sport 1 Serbia. 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки