Сензациите в пресата: От ЦСКА стреснали Осиек

Чакат раздвижване по входящите трансфери в Левски, Ботев Пд с 3-месечен срок да се издължи на общината

Сензациите в пресата: От ЦСКА стреснали Осиек

Най-интересните теми от българската преса днес, 11 юли:

 

„Тема спорт”: От ЦСКА стреснали Осиек

 

ЦСКА стресна втория си съперник в Лига Европа Осиек след разгрома с 4:0 над Титоград. На трибуните на "Армията" е присъствал скаут на хърватския тим. Той ще проследи и петъчната среща с Етър, която също е в Борисовата градина. Съгледвачът е останал впечатлен от офанзивната мощ на червените. ЦСКА показа подобрение в контрола върху топката, но притежанието не бе безцелно, а отборът се стремеше към директни атаки.

"Каквото ни трябваше, го видяхме още срещу Титоград", коментираха от щаба на Осиек за "Тема Спорт". Хърватите няма да изпратят човек на реванша в Подгорица: "При 4:0 в първия мач няма смисъл да се пътува, а и ЦСКА вероятно ще съхрани част от основните си състезатели във втората среща", коментираха още от Осиек, чийто представител обаче ще дойде за двубоя с Етър. Хърватите вече завършиха лагера си в Австрия и се прибраха в родината. По време на подготовката те записаха загуба от ЧФР Клуж (1:2), равенства със Сепси (1:1), Баник Острава (1:1) и Матерсбург (3:3), а след това победиха Заря Луганск (4:1) и Копенхаген (2:0). ЦСКА отпадна именно от датския гранд в ЛЕ преди година. 

От Осиек пък са провели разговор за червените с треньорския щаб на Заря - начело на украинците е Виктор Скрипник, а негов помощник е родният наставник Веселин Бранимиров. Преди 12 месеца именно те двамата бяха на кормилото на Рига срещу ЦСКА. В събота Осиек играе последния си спаринг - срещу босненския Слобода Тузла в Хърватска на стадион "Градски врт". Вторият опонент на ЦСКА в Европа ще е изиграл един официален двубой преди битките с армейците. На 19 юли Осиек стартира първенството като домакин срещу Славен Белупо. Двубоите между червените и хърватите ще са на 25 юли и 1 август. Очаква се домакинската среща на ЦСКА срещу Осиек да е на "Армията", въпреки че сектор Г е затворен за евродуелите.

 

„Тема спорт”: Чакат раздвижване по входящите трансфери в Левски

 

В близките дни на „Герена" трябва да има раздвижване по входящи трансфери. Треньорът Петър Хубчев настоява в състава да бъдат привлечени още един таран, крило и ляв бек. За върха на атаката опция бе националът на Кюрасао Рангело Янга. Почти сигурно обаче той няма да дойде в Левски, а ще продължи да играе за казахстанския Астана.

Бразилският нападател Ривалдиньо пък ще пристигне в София, за да води преговори с ръководството на Левски за разтрогване на договора. Желанието на сина на бразилската легенда Ривалдо е да продължи да играе в румънския Виторул. В този тим той бе под наем през лятото. Засега обаче румънците нямат намерение да извадят 200 хиляди евро за нападателя - това е сумата, която иска Левски за него. Затова и Ривалдиньо ще опита да постигне споразумение за разтрогване на договора по взаимно съгласие. Бразилецът има контракт със сините и за този сезон.

Във Виторул се надяват, че Левски ще предпочете да скъса договора на играча, вместо да продължи да плаща заплатата му и пак да му търси отбор, където да го преотстъпи.

 

„Меридиан мач”: Ботев Пд с 3-месечен срок да се издължи на общината

 

Ръководството на Ботев (Пд) има на разположение 3 месеца, за да изплати концесионните си задължения към Общината. В противен случай администрацията ще предприеме принудително събиране, става ясно от Доклада за изпълнение на концесиите, който пловдивският общински съвет ще разгледа и приеме на днешната си сесия. Задълженията са за спортния комплекс в квартал „Коматево" и за стадион „Христо Ботев". Общата сума, която ръководството на клуба дължи към този момент, възлиза на 228 417 лева. Концесията на спортния комплекс е сключена през март 2012 година и е за 35 години. По отношение на самия обект е констатирано, че той се поддържа в отлично състояние и се използва по предназначение. Но за 2018 година концесионерът не е предоставил подробна справка за приходите; не е предоставил годишен финансов отчет, заверен от регистриран одитор; не е заплатил дължимото годишно концесионно възнаграждение в размер на 18 000 лева; не са платени лихви в размер на 560 лева за просрочено плащане за 2017 година; не е предоставена и гаранция за заплащане на концесионното възнаграждение за настоящата година в размер на 3 600 лева. Също така няма предоставена нова застрахователна полица за обекта, като старата е изтекла през март 2019 година; концесионерът не е изпълнил задължението си за заплащане на данък сгради и такса смет.

Още по-лошо е положението по отношение на спортен комплекс стадион „Христо Ботев".

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки