Лудогорец без право на грешка в мача на истината срещу Ференцварош

Реваншът може да предопредели не само бъдещето на Стойчо Стоев, но и да е катализатор за процесите в клуба

Лудогорец без право на грешка в мача на истината срещу Ференцварош
Тази вечер от 20:30 часа Лудогорец посреща Ференцварош в мач реванш от първия квалификационен кръг на Шампионската лига.
 
Разградчани ще трябва да заличават пасива си от 1:2 в Будапеща преди седмица. Сблъсъкът на "Лудогорец Арена" обаче ще бъде нещо повече от един мач. Защото на карта са заложени прекалено много неща, които или ще избуят, или ще позатихнат. Всичко зависи от крайния победител.
 
При елиминиране на Ференцварош всичко за разградчани ще стане в розов оттенък поне за няколко дни. Тимът ще продължи да трупа средства от участие в турнира на богатите. И да мечтае за 15 милиона евро в банковата сметка - толкова се полагат за достигането на груповата фаза. Отпадане обаче праща тима в Лига Европа, където за същото постижение - участие в груповата фаза, се полагат само 2,5 милиона евро. Сума, недостатъчна да покрие дори разходите, които клубът направи през лятото за трансфери. Тоест при отпадане ще се появи сериозен проблем, който може да катализира определени процеси като продажба на един, двама или дори трима основни играчи от миналия сезон.
 
При издънка тази вечер треньорът Стойчо Стоев може би ще трябва да си търси нова работа. В момента специалистът, който преди два дни празнува рожден ден, е между чука и наковалнята. Как да съхрани мира в съблекалнята, как да угоди на тарторите, как да изпълни изискванията на босовете и как с оглед на казаното по-горе да избере състав според вкуса си. Такъв, за който да е убеден, че няма да го подведе.
 
Със сигурност думата в тима на ветераните Дяков, Моци, Марселиньо и Кешеру още се чува. А те не са готови да свирят втора цигулка. Кръвта обаче трябва да бъде освежена. В Лудогорец не го направиха толкова шоково, макар че в Будапеща се случи нещо историческо - 6 стартовия състав в мач от евротурнирите за първи път нямаше бразилец (в предишните 74 двубоя такъв неизменно фигурираше).
 
От другата страна са новите, които не са дошли да търкат скамейката. Но могат ли толкова бързо да се адаптират и не само да спрат процесите на терена, започнали миналата година, а да изкачат отбора на ново, по-високо ниво? От Лудогорец сами обявиха, че за тях летвата е Европа. Но слабо представяне там като нищо може да се пренесе във вътрешното първенство.
 
Хегемонът е на брега на рубикон - ще бъде ли премината границата, за да започне вътрешна революция? Както са казали древните римляни, "Жребият е хвърлен". А изходът зависи единствено от това, което покажат избраниците в зелено тази вечер срещу уверените маджари.
 
При елиминиране на Ференцварош Лудогорец ще срещне Валета и ще продължи да мечтае. Отпадане ще е провал, такъв, какъвто имаше преди година срещу други унгарци - МОЛ Види. При негативна развръзка днес тимът ще отиде да играе във втория квалификационен кръг на Лига Европа. Там ще срещне загубилия от двойката Валур Рейкявик - Марибор (словенците спечелиха с 3:0 първия двубой). Тогава обаче не е трудно да предвидим, че ще настъпят промени...
 
Твърде вероятно е някои от играчите като Ренан, Сисиньо и Лукоки да бъдат продадени. А на треньорския пост може да има промяна. Затова днешният сблъсък е от толкова голямо значение както за съдбата на Стойчо Стоев, така и за отбора като цяло.

 

Стоичков: Оптимист съм за България

Камата смята, че скоро отборът ни ще се класира за голям футболен форум

Черно море се намира в добра серия срещу Ботев в Пловдив

В последните си девет мача, "канарчетата" имат само две победи

Гонзо избра кой да го наследи в БФС

Кирил Котев ще заеме поста технически директор

Локо Пловдив връща Медвед на Пирин

В момента той е под наем на "Лаута"

Трима национали вече тренират с Левски

Пламен Андреев, Марин Петков и Хосе Кордоба са на линия за Николай Костов

ЦСКА изгуби Де Нойер до края на сезона

Защитникът продължава да се възстановява от контузията в коляното

Интерес от чужбина към Пламен Андреев

Стражът на Левски може да потегли към Западна Европа след края на сезона

Лудогорец към Неделев: Не се предавай!

Вижте посланието към футболиста

Александър Димитров: Илиан Илиев е много голяма личност

"Момчетата работиха много за тази победа", каза селекционерът на младежкия национален отбор

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки