ОКОНЧАТЕЛНО: Мариани ще взима по 1 милион евро годишно в ОАЕ

Вижте подробности за трансфера

ОКОНЧАТЕЛНО: Мариани ще взима по 1 милион евро годишно в ОАЕ
Левски ще продаде звездата си Давиде Мариани на Шабаб Ал Ахли Дубай. Сделката е въпрос на часове, а в касата на "сините" ще постъпят 1,5 млн. евро. 
 
Слухове, че Мариани преговаря с Шабаб се появиха още вчера, но от Левски не пожелаха да разкрият името на отбора, докато нещата не станат сигурни.
 
Швейцарските медии обявиха, че халфът ще взима "в пъти повече" от това, което получава на "Герена" в новия си отбор. Реално, Мариани ще заработва по над 1,2 млн. евро на година в арабския клуб, пише „Топспорт”. Това прави по 100 хил. евро на месец. 
 
Подобна сума офанзивният футболист няма как да взима в нито един роден клуб, затова не е изненада, че се е съгласил на трансфера. 
 
През миналия сезон Шабаб Ал Ахли спечели Купата на Президента. В първенството завърши на второ място в крайното класиране и ще играе в Шампионската лига на Азия. Отборът е воден от аржентинеца Родолфо Аруабарена. Клубът разполага с няколко чужденци, сред които личат имената на молдовския национал, родом от Бразилия Енрике Луванор, еквадореца Хайме Айови и аржентинеца Мауро Диас. В момента тимът е на лагер в Испания.
 
Любопитно е да се отбележи, че агентите на Мариани доведоха в Левски Луан Виана от Шабаб Ал Ахли.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки