И ПАК ТОЙ! Евандро спаси ЦСКА срещу Ботев (Вр) (ВИДЕО+СНИМКИ)

Бразилецът донесе измъчената победа на "Армията" с гол в 72-та минута

И ПАК ТОЙ! Евандро спаси ЦСКА срещу Ботев (Вр) (ВИДЕО+СНИМКИ)
ЦСКА постигна първа домакинска победа от началото на сезона. "Червените" се измъчиха за 1:0 срещу Ботев (Враца) в мача си от третия кърг на Efbet Лига. А в герой за домакините отново се превърна Евардро. Бразилецът вкара в 72-ата минута и спаси ЦСКА от нова издънка на ст. "Българска армия". От началото на сезона с точки от София си тръгната Етър (2:2) и Черно море (1:3).
 
Треньорът Люпко Петрович беше направил няколко интересни промени в сравнение с мача срещу Осиек през седмицата, когато тимът му игра 120 минути преди са елиминира хърватите с дузпи. Бусато смени Черниаускас на вратата. Тони Уот започна в атака, а Али Соу седна на пейката. Мястото на Кристиян Малинов пък беше заел Валентин Антов. Сред титулярите започна и десният защитник Иван Турицов, който дълго време бе извън терените поради травма.
 
 
ЦСКА изигра посредствено първо полувреме, в което повече владееше топката, но рядко стигаше до вратата на Ботев, а когато го правеше атаките на тима не вещаеха сериозна опасност.
 
В 8-ата минута попадение на гостите правилно беше отменено. Даниел Генов прати топката в мрежата на ЦСКА, след като получи пас зад защитата и стреля от движение. Той обаче се намираше в положение на засада, което ясно се видя на повторението. 
 
 
Греъм Кери изпълни пряк свободен удар на около 30 метра от вратата в 17-ата минута. Ударът му обаче рикошира в стената и излезе в корнер. Първото по-опасно положение за ЦСКА дойде в 29-ата минута. Тогава Кери центрира от фаул, Костов се размина с топката и тя стигна до Евандро, който нанесе удар с глава. Той обаче беше много лек и не затрудни вратаря на гостите.
 
Малко след това Тони Уот стреля с глава след центриране отляво, но топката мина далеч от целта. Така се стигна до първата минута на даденото от съдията продължение на първата част, когато Даниел Генов пропусна прекрасна възможност да накаже ЦСКА. Той беше изведен от Георги Вълчев сам срещу вратаря на ЦСКА Бусато и стреля покрай него, но не уцели вратата.
 
 
На почивката Люпко Петвич пусна в игра Али Соу и Тиаго вместо Фабрини и Тони Уот. Това съживи играта на "червените" и в 48-ата минута Тиаго можеше да открие резултата. Той получи извеждащо подаване от Соу, но стреля над вратата.
 
В 62-ата минута Евандро центрира отдясно, Али Соу обаче остана под топката, която беше изчистена от защитник на Ботев. При последвалото изпълнение на ъглов удар Евандро стреля с глава, но Костов спаси.
 
 
ЦСКА все пак стигна до попадение в 71-ата минута. Обичайният заподозрян Евандро получи подаване от Занев в наказателното поле и с глава не сгреши - 1:0.
 
Десетина минути след това Соу можеше да удвои, но силният му удар бе спасен от Костов.  В 84-ата минута Ждерич от състава на Ботев направи груб фаул срещу Тиаго и бе изгонен с втори жълт и червен картон. До края Антов също можеше да се разпише, но ударът му с глава мина покрай вратата. 
 
 

 
СТРАТОВИ СЪСТАВИ
 
ЦСКА: 13. Густаво Бусато, 8. Греъм Кери, 9. Тони Уот, 10. Евандро Да Силва, 11. Петър Занев, 16. Жанио Бикел, 19. Иван Турицов, 21. Диего Фабрини, 24. Нуно Томаш, 25. Раул Албентоса, 26. Валентин Антов
 
БОТЕВ ВР: 33. Красимир Костов, 11. Андреас Васев, 16. Апостол Попов, 30. Валери Домовчийски, 37. Венцислав Керчев, 7. Георги Вълчев, 6. Даниел Гаджев, 9. Даниел Генов, 20. Милан Вушурович, 15. Филип Ждерич, 28. Христо Златински
 

НАЙ-ИНТЕРСНОТО ПО МИНУТИ 
 
 
90+3 Край на мача!
 
 
88 - Валентин Антов стреля с глава след центриране на Кери, но покрай вратата
 
 
87 - И Георги Вълчев получава картон, но само жълт
 
 
85 - Филип Ждерич получава втори жълт картон и е отстранен от игра
 
 
84 - Домовчийски излезе, Доминик Янков влезе
 
 
80 - Силен удар на Али Соу попада в ръцете на вратаря Костов
 
 
78 - Смяна и за Ботев Вр. Златински отстъпва мястото си на Будинов
 
 
77 - Турицов е заменен от Кристиан Малинов
 
 
75 - Евандро е спрян чисто от Керчев, който вади топката в корнер. При изпълнението му Томаш стреля с глава, но неточно
 
 
73 - Жълт картон за Ждерич
 
 
71 - ГООЛ ЗА ЦСКА! Центриране на Занев отляво и Евардно бележи с глава за 1:0
 
 
64 - Жълт картон за Даниел Генов
 
 
62 - Прекрасно центриране на Евандро отдясно, Али Соу обаче остана под топката, която беше изчистена от защитник на Ботев. При последвалото изпълнение на ъглов удар Евандро стреля с глава, но Костов спаси
 
 
60 - Жълт картон и за Иван Турицов
 
 
56 - И Валери Домовчийски е санкциониран с картон
 
 
55 - Жълк картон за Еварндо
 
 
48 - Али Соу пусна извеждащо подаване към Тиаго, който обаче стпеля над вратата на Ботев Враца
 
 
46 - Люпко Петрович направи две промени наведнъж: Тиаго и Али Соу влязоха,  Фабрини и Тони Уот излязоха
 
 
46 - Даниел Гаджев е заменен от Ивайло Михайлов
 
 
46 - Начало на второто полувреме!
 
 
45+2 Край на първото полувреме!
 
 
45+1 Георги Вълчев изведе Даниел Генов сам срещу вратаря на ЦСКА Бусато, ударът му обаче не уцели вратата
 
 
39 - И Христо Златински получава жълт картон
 
 
36 - Жълт картон за Даниел Гаджев
 
 
34 - Шут на Фабрини от границата на наказателното поле прелетя високо над вратата
 
 
31 - Тони Уот стреля с глава след центриране отляво, топката мина далеч от целта
 
 
29 - Центриране на Кери от фаул, Костов се размина с топката и тя стигна до Евандро, който нанесе удар с глава. Той обаче беше много лек и не затрудни вратаря на гостите, който беше възстановил позицията си
 
 
25 - Центриране на Кери в наказателното поле, там обаче няма негов съотборник и Красимир Костов улови топката
 
 
17 - Греъм Кери изпълни пряк свободен удар на около 30 метра от вратата, топката рикошира в стената и излезе в корнер
 
 
13 - Сблъсък между Бикел и Гаджев в центъра на терена, налага се да влизат медицинските екипи на двата тима. Добрата новина, е че играчите не са пострадали сериозно и играта бързо е подновена
 
 
8 - Даниел Генов праща топката в мрежата на ЦСКА. Той получи пас зад защитата и стреля от движение, но попадението не беше признато заради засада. На повторенията ясно се вижда, такава има
 
 
1 - Начало на мача!

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки