Сензациите в пресата: ЦСКА почва акция „Десподов”

Сините поискали 700 000 евро за Костов от италианци, Бешикташ иска Недялков

Сензациите в пресата: ЦСКА почва акция „Десподов”

Най-интересните теми от българската преса днес, 8 август:

 

„Меридиан мач”: ЦСКА почва акция „Десподов”

 

Възможно ли е Футболист №1 на България Кирил Десподов отново да облече фланелката на ЦСКА? Във футболните среди вече започна да се коментира подобна вероятност. Причината е, че крилото не попадна в групата на Каляри за предстоящите два мача на тима. В Италия пък усилено се коментира, че Десподов ще бъде пратен под наем в тим от Серия Б. Самият футболист обаче заяви, че съществува вероятност да бъде преотстъпен, но няма да е във втора дивизия на Италия, защото не иска да слиза едно ниво надолу.

Според запознати, шансът Десподов да облече фланелката на ЦСКА не е особено голям, но въпреки това „червените" вече обмислят как да си върнат нападателя. Ясно е, че единственият начин той отново да заиграе в тима е Каляри да го пусне под наем. В това отношение обаче „армейците" имат сериозна конкуренция, тъй като при така стеклите се обстоятелства, няколко тима от чужбина са готови да приютят любимеца на феновете на ЦСКА.

Каляри даде между 3 и 4 млн. евро за играча в началото на годината и надали има намерение да го даде за постоянно на друг клуб без пари. Въпреки сложната и заплетена ситуация, ако се отвори шанс, ЦСКА е готов да се възползва. Почти след всеки мач треньорът Люпко Петрович говори за проблемите в атака, а без никакво съмнение Кирил Десподов може да ги реши.

 

„Тема спорт”: Бешикташ иска Недялков 

 

Турският Бешикташ се е насочил към привличането на защитника на Лудогорец Антон Недялков. Сайтът ortacizgi.com и телевизия TRT SPOR CANLI съобщиха, че черните орли са се спрели именно на национала за подсилване на лявата зона на отбраната си. Антон Недялков прави силен старт на сезона, като е ползван освен като бек, така и в центъра на защитата. До момента 26-годишният футболист има два шампионатни двубоя. В четирите срещи от евротурнирите - двете срещу Ференцварош от Шампионската лига и двете срещу Валур от Лига Европа, той игра без смяна. Бившият футболист на ЦСКА бе привлечен от разградчани през лятото на 2018 година. Оттогава той има 37 срещи за първенство с 1 гол, 1 мач за купата, 1 за Суперкупата и 14 на континенталната сцена. През миналия сезон Бешикташ финишира трети в първенството и стяга селекция, с която отново да се върне на върха.

Със сигурност Недялков ще бъде задържан и за двубоите от плейофите на Лига Европа. Ако отстранят ТНС, разградчани ще се борят за влизане в груповата фаза със загубилия от двойката Марибор (Слвн)/Розенборг (Hop). Ако не влезе в групите на втория по сила турнир на континенталната сцена, нищо чудно Лудогорец да се раздели не с един, а с повече играчи. Сред вариантите за трансфер са Ренан, Сисиньо и Лукоки. Последният също е желан от турски клубове и наскоро се похвали, че е наясно с интереса към себе си.

 

„Тема спорт”: Сините поискали 700 000 евро за Костов от италианци

 

Левски е поискал 700 хиляди евро за нападателя Станислав Костов от изпадналия от италианския елит Фрозиноне. Това разкриха медиите на Апенините. Според тях клубът от Серия Б е изпратил предложение, което е било на стойност 200 хиляди евро и то е било веднага отхвърлено от сините. "Въпреки това ситуацията трябва да продължи да се следи в следващите дни", пишат местните сайтове. 

"Първият отказ е налице, но Костов е харесан и от треньорския щаб, и от спортния директор. През миналия сезон нападателят вкара 24 гола в първенството на България. Цифрите не лъжат, затова и Фрозиноне ще се опита да го привлече до затварянето на трансферния пазар."

В момента Костов е получил пълна почивка от треньорския щаб. Причината е, че има травма в областта на адукторите. Тя го измъчваше още по време на пролетния полусезон. Той доигра миналото първенство на инжекции и спечели голмайсторския приз. През този сезон игра с контузия в първите мачове на тима от кампанията. В крайна сметка обаче от лекарския щаб решиха да му спестят мъките. Благоевградчанинът не бе в групата за изминалия двубой с Царско село, няма да е и в тази за съботния двубой с Берое на "Герена". Все още не е ясно колко точно дълго ще отсъства от игра. За върха на атаката треньорът Петър Хубчев разполага с австриеца Дени Алар и холандеца Найджъл Роберта.

 

Официално: Локо (Пд) разтрогна с Хоркаш

Вижте какво съобщиха от „Лаута“

Тръпката е в efbet Лига – шампионатът се разделя на 3 групи, интригата е на макс!

Бонусът за елита на платформата за онлайн спортни залози efbet.com важи до края на сезона

Лудогорец публикува речта на Антон Недялков преди Хебър

Вижте какво казва на съотборниците си капитанът, завърнал се в игра след 6 месеца

Бусато: Дербито е приоритет

Вижте какво каза вратарят на ЦСКА

Стамен Белчев с дилеми в "червената" защита за Левски

Вижте какви

Костов избра дясното крило за ЦСКА

Вижте подробности

Рик Джонатан: Хубаво е, че има конкуренция в Лудогорец

„Следвам моя път, това не е късмет, а работа“

Любо Пенев: Вниманието ни е насочено към първенството

„Имаше липса на концентрация“

Дерменджиев: Целта е дубъл

Гледаме към финала, призна треньорът на "орлите" след 4:0

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки