ГОЛЯМА БИТКА НА "ТИЧА"! Храбър Черно море не успя да спре Лудогорец (ВИДЕО+СНИМКИ)

Марселиньо се завърна с асистенция, но и червен картон, асовете на "моряците" се контузиха

ГОЛЯМА БИТКА НА "ТИЧА"! Храбър Черно море не успя да спре Лудогорец (ВИДЕО+СНИМКИ)

Лудогорец спечели трудно с 2:1 визитата си на Черно море на „Тича”в двубой от 6-ия кръг на efbet Лигата. „Моряците” стартираха по-добре двубоя и за дълго време се бяха настанили в половината на „орлите”, а в 28-ата Родриго се възползва от грешка и откри резултата. Четири минути по-късно Дан Битон, с доза късмет да отбележи изравнително попадение. След почивката Марселиньо се появи в игра и асистира на Кешеру за втория гол. Малко преди края на двубоя Марселиньо получи червен картон и остави Лудогорец с човек по-малко. Така след успеха Лудогорец запазва лидерското си място и вече има в актива си 14 точки. Днес бе първа загуба за "моряците", които остават с 9 точки след шест изиграни мача.



„Моряците” започнаха ударно срещата и още в първите минути наложиха преса, като в 3-ата минута Андраде отправи и първия точен удар в мача, но без да затрудни Пламен Илиев.

В 9-ата минута Исмаил Иса се контузи и получи лекарска помощ, а след като се завърна в игра остана на терена само още няколко минути, за да бъде заменен в 13-ата от Жоржиньо.

Първият удар „орлите” отправиха в 20-ата минута, но Кешеру стреля без нужната точност и сила.



Доста по-добър удар отправи Дан Битон в 23-ата при добра атака на „орлите”, търсейки горния ляв ъгъл, но Дюлгеров съумя да отклони кълбото с една ръка.

Три минути по-късно „моряците” имаха златна възможност да открият резултата, но след прекрасна игра на Родриго и пас по земя за Ндонгала, но конгоанецът от 10-ина метра стреля в обсега на вратаря, който въпреки че беше хванат в крачка, успя да избие.



В 28-ата минута Анисе направи фрапантна грешка в центъра, връщайки топка назад, Родриго се възползва и нахлу на скорост, след което завърши атаката с неспасяем изстрел в долния  ляв ъгъл.

Черно море нямаше много време да се радва на гола, тъй като след четири минути резултатът бе изравнен. Дан Битон изпълни фаул отдясно, центрира в пеналта, където Жоржиньо се размина с топката, кълбото обаче намери далечни ъгъл на вратата, а Дюлгеров не реагира навреме и Битон се превърна в неочакван голмайстор за „орлите”.



В 42-ата минута Чибота започна атака за Лудогорец с дълъг пас към Жоржиньо, той веднага центрира за Кешеру, румънецът засече от воле, влагайки много сила в удара, но уцели вратаря Дюлгеров.

Черно море започна силно и втората част, като в 47-ата Дяков, който бе заменил Горалски, извърши нарушение в близост до пеналта и получи жълт картон. Родриго обаче получи контузия и бе заменен. В 50-ата минута Андраде изпълни фаула и насочи топката към далечния ъгъл, но кълбото се отби в десния страничен стълб.

През следващите минути играта бе равностойна, като нито един от двата тима не успяваше да вземе надмощие.



В 72-ата Марселиньо влезе в игра, след повече от месец извън терена, и само след две минути асистира за второто попадение на Лудогорец в мача. Марселиньо центрира от десния фланг в наказателното поле, Кешеру засече с глава, топката се отклони в Хантакиас и влезе в мрежата.

Малко преди края на двубоя Марселиньо получи червен картон, но „орлите” задържаха аванса си до последния съдийски сигнал.

---------------------------------------------------------------------------------------
Черно море - Лудогорец 1:2
1:0 Родриго (28)
1:1 Дан Битон (32)
1:2 Кешеру (74)

90+4 Край на двубоя!

90 Четири минути добавено време.
87 Илиан Илиев също получи жълт картон.
86 Чибота получи жълт картон.
85 Червен картон за Марселиньо! Лудогорец остава с 10 души.
84 Последна смяна в Лудогорец, излиза Кешеру, в игра влиза Швиерчок.
80 Жълт картон за Марселиньо.
78 Илиан Илиев младши влиза в игра на мястото на Ндонгала.
74 ГООООЛ! Лудогорец повежда! Резервата Марселиньо центрира отдясно, Кешеру засече с глава топката, а след рикошет в Хантакиас, кълбото влезе в мрежата на Черно море за втори път!
72 Марселиньо се завръща в игра, заменен е Битон.
68 Панайотов с пас за Джордао, който обаче не успя да нанесе удар.
65  Чибота се размина с топката на метър от вратата.
63 Добра намеса на Терзиев, чистейки в тъч.
59 Удар на Жордао, но далеч над вратата.
57 Жълт картон за Хантакиас.
51 Греда! Андраде стреля директно от фаула, насочвайки топката към далечния ъгъл, но кълбото се отби в десния страничен стълб!
50 Родриго получи контузия и няма да може да продължи двубоя.
48 Жълт картон за Дяков и фаул на метър от наказателното поле.
46 Начало на втората част.
46 Горалски е заменен на почивката, влиза Дяков.
45+2 Край на първата част!
45 Две минути добавено време.
42 Чибота започна атака за Лудогорец с дълъг пас към Жоржиньо, той веднага центрира за Кешеру, румънецът засече от воле, влагайки много сила в удара, но уцели вратаря Дюлгеров.
40 Изстрел на Жоржиньо от дъгата на пеналта, Терзиев застана на пътя на топката.
38 Поредица от грешки в отбраната на Лудогорец, но Сисиньо успява да избие в тъч.
32 ГООООЛ!!! Лудогорец изравнява! Дон Битон изпълни фаул отдясно, центрира в пеналта, където Жоржиньо се размина с топката, както и бранител на "моряците", кълбото продължи пътя си към далечната греда, изненада Дюлгеров и се оплете в мрежата!
28 ГОООООЛ!!! Черно море повежда! Анисе сгреши в центъра връщайки топката назад, Родриго  се възползва и на скорост напредна в половината на "орлите", след което с прецизен удар прати в долния ляв ъгъл за 1:0!
26 Родриго направи отличен финт в пеналта и подаде силно по земя за Ндонгала, който от 10-ина метра шутира силно по земя, но Пламен Илиев се намеси блестящо и запази резултата непроменен!
23 "Орлите" задържат топката в наказателното поле на Черно море, но Панов се намесва и чисти с глава. Все пак Битон успя да нанесе удар към горния ляв ъгъл, но Дюлгеров бе на правилното място и изби с една ръка в корнер.
20 Удар на Кешеру, но липсваше точност и сила в шута на румънеца.
18 Отлична атака на "моряците" отляво, но в крайна сметка Терзиев застава на пътя на топката и вади в корнер.
15 Жълт картон за Горалски след грубо влизане в краката на Жордао.
13 Смяната на Иса е факт, в игра влиза Жоржиньо.
12 Исмаил Иса няма да може да продължи игра и е заменен под аплодисментите на публиката във Варна.
9 Исмаил Иса получава лекарска помощ извън терена.
7 Лудогорец почти не излиза от половината си през първите минути, сериозна преса на "моряците".
3 Патрик Андраде отправя първия точен изстрел в мача, но Пламен Илиев е на мястото си и лови топката.
1Начало на двубоя!

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки