Михайлов недоволен от статута си

Вратарят бе резерва в 5 от 10-те мача на Левски през сезона, но така и не получи шанс за изява

Михайлов недоволен от статута си
Вратарят Николай Михайлов не е доволен от статута си в Левски. През пролетта той бе твърд титуляр под рамката на сините и показа добри игри, с които си върна мястото в националния отбор.
 
След края на сезона той подписа нов договор с клуба, но оттогава насам не е помирисал терен. Неизменно под рамката застава Милан Миятович. Той бе привлечен по време на подготовката - дойде от Будучност. До момента черногорският национал не е пропуснал нито една игрова минута в 6 мача за първенство и 4 в евротурнирите.
 
31-годишният Михайлов пропусна старта на сезона заради контузия в коляното. Той не бе на линия за двубоите от първия квалификационен кръг на Лига Европа срещу словашкия Ружомберок. Поради травмата пропусна и шампионатните срещи с Дунав (4:1) и Етър (0:0). Бе повален от вирус и изпадна от групата за домакинството на Берое, което бе загубено с 1:3.
 
В 5 от мачовете обаче Ники стоеше на пейката - в двата срещу АЕК Ларнака, в които Миятович допусна общо 7 гола. Освен това той остана неизползвана резерва и срещу Ботев Пд (3:1), Царско село (2:0) и Витоша (4:0). Очакваше се, че срещу бистричани той ще получи шанс да застане на вратата и да повдигне самочувствието си - все пак Левски играеше с последния в класирането. Това обаче така и не се случи.
 
Още с идването си на „Герена" Петър Хубчев обяви, че на Михайлов му е обяснено, че в клуба ще бъде привлечен още един вратар, който да му бъде конкуренция. Настроенията бяха, че Николай ще се редува с взетия Миятович. Такова нещо обаче няма.
 
По всичко изглежда, че Михайлов няма да получи повиквателна от националния селекционер Красимир Балъков за евроквалификацията с Англия. Мачът на "Уембли" е на 7 септември, а три дни по-късно трикольорите ще играят контрола срещу Ейре. А ако всичко това продължава, не е изключено към края на полусезона Михайлов да поиска или преотстъпване, или цялостен трансфер на правата му.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки