Хубчев започва да налага Ейолфсон

Янис Каргас изчерпа лимита си от грешки

Хубчев започва да налага Ейолфсон
Треньорът на Левски Петър Хубчев възнамерява да започне да налага Холмар Ейолфсон в защитата. Исландският бранител вече три пъти влезе като резерва на терена след 10-месечното лечение на тежка контузия на коляното.
 
Това се случваше неизменно в последните три срещи на тима. Сега на Левски му предстои лагер в паузата на първенството и след него 29-годишният футболист трябва да бъде напълно готов за игра. Утре сините тръгват за Добринище, където ще останат до понеделник.
 
Те ще тренират в Банско, а за неделя, 8 септември, са планирали и контрола. Причината Хубчев да иска Холмар в стартовия състав е, че гръцкият бранител Янис Каргас играе много рисковано и почти във всеки двубой прави по една груба грешка. Той не се размина без гаф и в последния двубой - дербито с ЦСКА (2:2). Сините водеха с 2:0, преди гъркът да пропусне леко една топка зад гърба си, а Евандро да я вкара в мрежата на Милан Миятович. Бразилецът намали на 1:2, а в края Каргас и компания позволиха и на Раул Албентоса да им вкара.
 
Следващият мач на столичани е на 15 септември, неделя. Тогава те посрещат на "Герена" Черно море. Двубоят е от 20:15 часа и се очаква в него исландецът да играе вместо Каргас.
 
Холмар Ейолфсон започна третия си сезон на „Герена". Той бе привлечен в тима през септември 2017 година. Тогава Левски го взе под наем от Макаби Хайфа, но преди да свърши кампанията вече бяха откупили напълно правата му. През лятото на 2018-а той бе част от състава на националния отбор на Исландия за световното първенство в Русия. Централният бранител има 46 мача във всички турнири за Левски, в които е отбелязал 3 гола.
 
Треньорът на сините Петър Хубчев иска да подсили отбраната до края на трансферния пазар, който у нас затваря на 5 срещу 6 септември. Към момента обаче няма индикации това да се случи.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки