Левски смаза араби в контрола, юноша блести с гол и асистенция (ВИДЕО+СНИМКИ)

"Сините" спечелиха с 4:0 спаринга срещу ФК Емирейтс в Банско

Левски смаза араби в контрола, юноша блести с гол и асистенция (ВИДЕО+СНИМКИ)

Левски спечели с 4:0 контролата с тима от ОАЕ ФК Емирейтс, която се проведе днес от 17:30 часа в Банско. Изключителен мач направи юношата Мартин Петков, който бе автор на първия гол (10), след което изработи дузпа в 21-ата, реализирана от Дени Алар, а в 29-ата асистира на Насиру Мохамед за третия. Резервният страж на „сините” Петър Иванов пък спаси дузпа в 75-ата. В последната минута от двубоя Алар реализира втория си гол за крайното 4:0

„Сините” стигнаха до попадение в първата си по-сериозна атака в мача. В 10-ата минута Мохамед изведе отдясно Кирил Котев, който пусна по земя за Мартин Петков и юношата на Левски стреля точно на метър-два от точката за дузпа.



Левски удвои 11 минути по-късно. Мартин Петков направи отличен самостоятелен рейд отляво, но бе фаулиран в пеналта, за което бе отсъдена дузпа, а Дени Алар бе точен от бялата точка за 2:0.




Отново Петков бе замесен и при третото попадение. В 29-ата минута младокът асистира на Насиру Мохамед, който също записа името си сред голмайсторите.



Емирейтс имаше добра възможност да намали пасива си в 44-ата, но футболист на арабския тим не успя да стреля точно от около 6-7 метра от целта.

В ответната атака Петков излезе на чиста позиция, но би слабо във вратаря.



След почивката Левски отново бе по-активният в атака тим, а в 63-ата минута Мохамед проби в наказателното поле на гостите, но шутира във вратаря, пропускайки да увеличи аванса на своя тим.

В 71-ата минута вратарят на „сините” Николай Михайлов се намеси класно при удар на противников футболист от десетина метра, опазвайки мрежата си суха.



В 75-ата пък ФК Емирейтс получи правото да изпълни дузпа. На вратата бе резервният страж Петър Иванов, който хвана ъгъла и запази резултата непроменен.

Малко преди края на двубоя гостите имаха нов шанс да отбележат почетно попадение, но играч на ФК Емирейтс нацели гредата.



В 90-ата минута Дени Алар се разписа за втори път за крайното 4:0.

 
ЛЕВСКИ - ФК ЕМИРЕЙТС 4:0
1:0 Мартин Петков 10
2:0 Дени Алар 21 д.
3:0 Насиру Мохамед 29
4:0 Дени Алар 90

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки