Балъков сменя почти целия състав

Христо Иванов, Георги Пашов и Васил Панайотов пред дебют с националната фланелка

Балъков сменя почти целия състав

Селекционерът на България Красимир Балъков ще смени почти целия състав за контролата с Ейре. Бала и щабът му обмислят да направят поне 7-8 промени в сравнение със срещата с Англия на "Уембли".

Очаква се дебют да направи вратарят Христо Иванов, който до последно беше гласен за титуляр срещу Англия, както и Георги Пашов и Васил Панайотов, които получиха първи повиквателни за представителния тим на България. Завърналите се в състава Георги Миланов и Георги Терзиев също се очаква да запишат първи минути под ръководството на Бала. Божидар Краев пък би трябвало да води атаката, като Бала ще продължи да залага на схема с фалшива деветка.

На снощната тренировка селекционерът трябваше да прецени какво е състоянието на Ивелин Попов, Вандерсон и още няколко от титулярите от последната среща, за да вземе решение дали може да заложи на тях и в Дъблин от първата минута. Целта на бронзовия медалист от САЩ 94 е да даде шанс на всички повикани, за да ги види с националната фланелка и да знае на кого ще може да разчита за в бъдеще.

Подобно на Краси Балъков, който се закани да пусне резерви в Дъблин, селекционерът на Ейре Мик Маккарти също обяви, че в днешната контрола с България ще даде шанс за изява на футболисти, които до момента по-рядко са попадали в неговия състав.

"Със сигурност ще видите промени. Може да са три, може да са шест, но това означава ли, че ще сме по-слаби? Или пък по-силни? Който и да играе, ще искаме да спечелим",каза наставникът.

Маккарти обеща минути на нападателите Джеймс Колинс (Лутън Таун) и Скот Хоуган (Стоук Сити). И двамата все още нямат голове с националната фланелка. Най-резултатен в настоящия състав е Джеймс Маклейн (Стоук Сити, 10 попадения), който единствен се е разписвал повече от 3 пъти за родината. Почти всички футболисти от Ейре играят в Англия, но предимно в по-слабите отбори от Висшата лига или Чемпиъншип.

Левски на печалба, вижте финансовия отчет на „сините“

Ето какво пишат от „Герена“

Лудогорец публикува речта на Антон Недялков преди Хебър

Вижте какво казва на съотборниците си капитанът, завърнал се в игра след 6 месеца

Официално: Ботев (Пд) иска международен съдия за реванша с ЦСКА

Вижте отовреното писмо на "жълто-черните" до БФС

Бусато: Дербито е приоритет

Вижте какво каза вратарят на ЦСКА

Рик Джонатан: Хубаво е, че има конкуренция в Лудогорец

„Следвам моя път, това не е късмет, а работа“

Любо Пенев: Вниманието ни е насочено към първенството

„Имаше липса на концентрация“

Дерменджиев: Целта е дубъл

Гледаме към финала, призна треньорът на "орлите" след 4:0

Бойко Борисов и Витоша на полуфинал

"Тигрите" разбиха ФК Кюстендил с 3:0

ПРИЗНАНИЕ: Шефът на УЕФА се срещна с Георги Иванов в Нион

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки