Балъков сменя почти целия състав

Христо Иванов, Георги Пашов и Васил Панайотов пред дебют с националната фланелка

Балъков сменя почти целия състав

Селекционерът на България Красимир Балъков ще смени почти целия състав за контролата с Ейре. Бала и щабът му обмислят да направят поне 7-8 промени в сравнение със срещата с Англия на "Уембли".

Очаква се дебют да направи вратарят Христо Иванов, който до последно беше гласен за титуляр срещу Англия, както и Георги Пашов и Васил Панайотов, които получиха първи повиквателни за представителния тим на България. Завърналите се в състава Георги Миланов и Георги Терзиев също се очаква да запишат първи минути под ръководството на Бала. Божидар Краев пък би трябвало да води атаката, като Бала ще продължи да залага на схема с фалшива деветка.

На снощната тренировка селекционерът трябваше да прецени какво е състоянието на Ивелин Попов, Вандерсон и още няколко от титулярите от последната среща, за да вземе решение дали може да заложи на тях и в Дъблин от първата минута. Целта на бронзовия медалист от САЩ 94 е да даде шанс на всички повикани, за да ги види с националната фланелка и да знае на кого ще може да разчита за в бъдеще.

Подобно на Краси Балъков, който се закани да пусне резерви в Дъблин, селекционерът на Ейре Мик Маккарти също обяви, че в днешната контрола с България ще даде шанс за изява на футболисти, които до момента по-рядко са попадали в неговия състав.

"Със сигурност ще видите промени. Може да са три, може да са шест, но това означава ли, че ще сме по-слаби? Или пък по-силни? Който и да играе, ще искаме да спечелим",каза наставникът.

Маккарти обеща минути на нападателите Джеймс Колинс (Лутън Таун) и Скот Хоуган (Стоук Сити). И двамата все още нямат голове с националната фланелка. Най-резултатен в настоящия състав е Джеймс Маклейн (Стоук Сити, 10 попадения), който единствен се е разписвал повече от 3 пъти за родината. Почти всички футболисти от Ейре играят в Англия, но предимно в по-слабите отбори от Висшата лига или Чемпиъншип.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки