Балъков: Жалко, все нещо не ни стига!

„Разочароваха ме смените, не съм доволен и от Ивелин Попов“, отсече селекционерът ни след 1:3

Балъков: Жалко, все нещо не ни стига!

„Нашият съперник показа непримирим дух!“

Това заяви националният селекционер Красимир Балъков след загубата на България от Ирландия с 1:3 в контрола, играна в Дъблин.

Наставникът ни направи цели 9 промени в стартовия състав, спрямо тежкото поражение от Англия с 0:4 в събота, но и това не донесе успех.

„Лъвовете“ допуснаха две късни попадения за три минути и в крайна сметка инкасираха нов неприятен резултат.

„Жалко! 80 минути всичко беше наред. Тук трябва да кажа, че видях голяма разлика след първото полувреме. Това бяха смените. Отново българският манталитет си изигра голямата роля. Когато сменяш футболисти - е за да вдигнеш нивото на отбора. При нас не се получи, за съжаление. При тях се получи точно това, което се цели с една смяна. Разочароваха ме смените. Това са футболистите, които играха в Англия. Не играха така, както трябва. Те трябва да си поемат критиката от мен и да коригират тези неща. Това е психология и подготовка. Не може футболистите ни да не влизат готови. Играхме организирано, имахме шансове, стигнахме и до гол", посочи Балъков. 

"Според мен разликата бе направена от това, че отборът на Ирландия се бори до самия край. На нас все нещо не ни стига. Другите квалификации трябва да коригираме нещата. На всички футболисти, които влязоха, им трябваше време да влязат в час. Това трябва да го коригираме на всяка цена. Не съм доволен и от Ивелин Попов. Казах му го и на него. Когато някой влезе, трябва да помогне на отбора. Трябва да бъде по-агресивен и да има по-голяма енергия. Това са мои анализи, които ще коментираме и ще търсим промяна в тази насока. Трябва да намалим индивидуалните грешки. Футболистите усещат, че играят добре. Нормално е самочувствието да не е на нужното ниво, когато си загубил. Когато се правят някакви генерални промени, се допускат грешки. Първите мачове, които изиграхме с Чехия и Косово, отборът имаше много по-малко енергия. Беше ми ясно, че няма да бъде лесно".

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки