Люпко без загуба от 16 срещи в елита, има 2 дилеми за мача с Ботев Пд

Пинто се завръща в групата на ЦСКА, Кери титуляр срещу „жълто-черните“

Люпко без загуба от 16 срещи в елита, има 2 дилеми за мача с Ботев Пд

Треньорът на ЦСКА Люпко Петрович е в серия от 16 срещи без загуба в елита.

Интересното е, че в този период сърбинът е водил армейците и... Левски.

Балансът му е 10 победи и 6 равенства при 28:10 голова разлика. Със сините има 7 успеха и 3 ремита, а с червените е 3-3-0.

В статистиката попадат единствено мачовете, в които Люпко се води официално старши треньор. Той беше назначен за такъв в ЦСКА след поражението с 1:3 от Черно море на 20 юли. Начело на армейците в шампионата Люпко е спечелил само половината от срещите, а и няма успех с повече от един гол - 2:1 над Славия, 1:0 над Ботев Враца и 3:2 над Арда.

Прави впечатление, че Петрович няма загуба и допуснат гол срещу Лудогорец - печели с 1:0 начело на Левски на 13 август 2016 г. и направи 0:0 в Разград на 11 август тази година. Той също така беше съветник на щаба на ЦСКА при 0:0 със зелените на "Армията" през пролетта.

Друг любопитен момент е, че Люпко си тръгна от Левски точно след вечно дерби -1:1 на 15 октомври 2016 г. Това бе двубой от 10-ия кръг и първи сблъсък между червени и сини след завръщането на ЦСКА в елита.

През 2016-а Петрович остави сините на първо място с баланс 7-3-0. Сърбинът започна с равенства 0:0 с Монтана и 2:2 с Локо Пд, след което постигна 7 поредни успеха, сред които 4:0 над Славия и Верея.

В цялата серия от 16 мача Люпко не се е изправял срещу Ботев Пловдив.

Следващият мач е точно с „жълто-черните“, а Петрович има две дилеми около стартовия състав на ЦСКА, пише „Тема спорт“.

„Армейците“ гостуват в Коматево в събота, 14 септември, от 17:30 часа.

В състава на „червените“ ще се завърне левият бек Жеферсон, който не игра във вечното дерби заради контузия. В центъра на защитата ще действат Занев и Албентоса.

Въпросителните са в предни позиции и са свързани с ирландеца Греъм Кери. Треньорът Люпко Петрович планира да го пусне като титуляр, но се колебае на коя позиция.

Вариантите са Кери да замени Тиаго зад нападателя или да стартира по фланга вместо Отабор. Кери изигра ключова роля във вечното дерби, когато се появи на почивката и поведе ЦСКА към равенството.

Той даде двете асистенции за головете на Евандро и Албентоса и генерално дирижираше офанзивните действия. Кери атакуваше и по двата фланга в хода на мача, но приоритетно играеше отляво.

С изявите си срещу Левски ирландецът заслужи да получи шанс за изява. Това ще бъде негов първи старт от повече от месец - за последно при 1:0 над Ботев Враца на 4 август.

Именно тази среща е и единствената, в която Кери е записал 90 минути, откакто е в ЦСКА. Той е играл 7 пъти за първенство и 5 в Лига Европа.


Въпросът е кого ще замени Кери. Тиаго разочарова във вечното дерби и беше заменен още на полувремето. После обаче бе защитен от Люпко, който заяви, че е ва- жен футболист и има право на слаб мач. Другият вариант е ирландецът да замени Соломон-Отабор, който не се отличи срещу Левски.

В групата на ЦСКА след близо 60 дни пък се очаква да се завърне Рубен Пинто. Халфът вече записа минути след "изгнанието" - беше титуляр в контролата с Поморие. Той се представи задоволително и беше похвален от Люпко. 

На Пинто му липсва игрова практика, но ще попадне сред 18-те за мача в събота. За последно португалецът бе на терена на 20 юли при 1:3 от Черно море, когато изведе ЦСКА с капитанската лента.

В предишния сблъсък в Коматево Ботев победи ЦСКА с 2:0 на 29 април с късни голове на Доре и Неделев. Няколко дни след този мач Любослав Пенев се оттегли от треньорския пост. 
Община Пазарджик отпуска пари за заплати на Хебър

Очаква се 105 хиляди лева да бъдат преведени на клуба

Стоичков: Оптимист съм за България

Камата смята, че скоро отборът ни ще се класира за голям футболен форум

Черно море се намира в добра серия срещу Ботев в Пловдив

В последните си девет мача, "канарчетата" имат само две победи

Гонзо избра кой да го наследи в БФС

Кирил Котев ще заеме поста технически директор

Локо Пловдив връща Медвед на Пирин

В момента той е под наем на "Лаута"

Трима национали вече тренират с Левски

Пламен Андреев, Марин Петков и Хосе Кордоба са на линия за Николай Костов

ЦСКА изгуби Де Нойер до края на сезона

Защитникът продължава да се възстановява от контузията в коляното

Интерес от чужбина към Пламен Андреев

Стражът на Левски може да потегли към Западна Европа след края на сезона

Лудогорец към Неделев: Не се предавай!

Вижте посланието към футболиста

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки