Мартин Петров: Ван дер Сар не си беше научил урока!

Рече ми, че на 20-ата минута тръгвам в атака, а аз още в първата вкарах, разкри българинът за разговора си с Пеп Гуардиола

Мартин Петров: Ван дер Сар не си беше научил урока!

 Ван дер Сар не си беше научил урока – каза, смеейки се Мартин. – Не ме е гледал достатъчно. Когато излязох с националния отбор срещу Холандия, му бих ниско по тревата и гол. Сега пак така очакваше, но аз стрелях горе и перчемът му се завихри. Това разказа Петров за шоуто между настоящи и бивши звезди от Висшата лига в чест на Венсан Компани, легендарния капитан на Манчестър Сити, който напусна английския футбол през лятото. 

 
„Стана невероятно шоу, просто нямам думи, с които да го опиша – сподли Петров пред Труд. – Организацията беше на свръх ниво. Феновете? Просто уникални. Толкова много приятели се събрахме, радвахме се, хората ни аплодираха. Обичам всички тимове, в които съм играл. Сега още веднъж се насладих на удоволствието от футбола.“
 
Българинът игра за легендите на Манчестър Сити срещу сборен тим на звезди от Висшата лига, препълнен с… част от най-великите на Манчестър Юнайтед.
 
„Естествено, че имаме различия – коментира Компани. – Но не може да има голямо събитие без Манчестър Юнайтед. В такъв ден градът е обединен.“
 
Едвин ван дер Сар, легендарният вратар на Юнайтед, си припомни мощта на Мартин Петров още в първата минута. Свръхзвуковия нападател се измъкна от защитата, проби по лявото крило и още в първата минута откри резултата в мача, завършил 2:2.
 
Невероятно, но факт. Пеп Гуардиола, треньорът на Манчестър Сити и на легендите на вечерта, пет минути говори очи в очи с Петров. Обясни му, че трябва да играе като… ляв бек.
 
„Рече ми, че на 20-ата минута тръгвам в атака, а аз още в първата минута вкарах – продължи разказа си Мартин. – Не се отпускам и тренирам всеки ден. Във форма съм. Но колко силни бяха останалите, направо не мога да опиша. Хора като Роби Кийн, като Робин ван Перси – все едно не са спирали да играят футбол.
 
Чувството да съм редом с тях беше повече от уникално. Много съм благодарен на Компани и на всички в Сити, че ме направиха част от такова велико шоу. А имайте предвид, че преди два месеца счупих костица на стъпалото и кракът още ме болеше. Но никога не бих отказал на приятели.“
 
51 602 души дойдоха на стадион „Итихад“, за да направят изпращане на Компани. За тяхно съжаление бившият капитан не успя да се развихри заради контузия. През лятото той отиде в Андерлехт като играещ треньор, но заради лошия старт на сезона остана само футболист.
 
Легенди като Дитмар Хаман, Коло Туре, Шон Райт-Филипс, Крейг Белъми Майка Ричърдс носиха екипа на Сити. Освен Мартин в атаката беше и актуалният суперголмайстор Серхио Агуеро. При съперника се събра четата на сър Алекс Фъргюсън, водена от братята Гари и Фил Невил, Пол Скоулс, Райън Гигс, Ван дер Сар, Ван Перси, Майкъл Карик, Анди Коул, Ники Бът...
 
Бенжани вкара втория гол за Сити, а Ван Перси и Роби Кийн се разписаха за сборния тим на Висшата лига. В този момент всички бяха под един флаг – за честта на английския футбол. Няколко часа преди мача Сити кръсти своята академия на Компани. На входа бе направена мозайка, която изрисува неговия победен гол срещу Манчестър Юнайтед през 2012 година.
 
Планът е пред стадион „Итихад“ скоро да се издигне  скулптура на Компани, който за 11 сезона се превърна в един от най-значимите футболисти от историята на клуба.
Късен автогол спаси Юве срещу Каляри (ВИДЕО)

Лацио удари Дженоа

Айнтрахт спечели с обрат битката за Европа (ВИДЕО)

Аугсбург падна с 1:3 във Франкфурт

Мениджърът на Ковънтри: Срещаме най-големия клуб в света

„За Манчестър Юнайтед е нормално да играе на това ниво“, смята Марк Робинс

Тен Хаг се прицели във ФА Къп

Вижте какво заяви мениджърът на Манчестър Юнайтед

Клоп: Имаме шанс, ако спечелим оставащите мачове

„Ливърпул е длъжен да покаже отново глад за победа срещу Фулъм“, смята мениджърът

Гуардиола: Не сме машини

Ерлинг Холанд е под въпрос за полуфинала с Челси

Александър-Арнолд: Ще се раздадем в оставащите мачове

„Нещата не зависят само от нас, но ние ще се постараем“

От Байерн: Гнабри и Сане са под въпрос за Реал

"Имам споразумение с клуба, то е съобщено и е в сила", посочи Тухел

Реал (Мадрид) ще спечели поредното Ел Класико

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки