Представиха проекта за реконструкция на стадион "Панайот Волов" в Шумен

Планира се началото на ремонтните действия да е догодина

Представиха проекта за реконструкция на стадион "Панайот Волов" в Шумен

 Днес бе представен идейният проект за реконструкция на стадион "Панайот Волов" в Шумен, предава 24shumen.com. Той е разработен от екипа, проектирал и зала Арена Шумен.

 

"Предвижда се изграждането да започне през 2020 година. Средствата за обновяване на тревния терен ще се поемат от футболната асоциация", сподели кметът на Шумен Любомир Христов.

 

Фининсирането на проекта ще бъде от държавния бюджет и възлиза на  13 000 000 евро. Според арх. Калоян Колев това е опит за създаване на поредния емблематичен обект в Шумен, а като цел е заложено районът да се обособи като вторичен градски център.

 

Реконструкцията включа обновяване на западната, източната и северната трибуна, обновяване на тренировъния терен и прилежащите му сгради, нова поливна и дренажна система и обновена лекоатлетическа писта. Планираният капацитет е 12 000 места, като ще има обособени входове за пубилка, журналисти спортисти, ВИП ложи и кетъринг зона към тях. Ще бъдат изградени конферентни зали и коментаторски кабини. теренът ще е с размери 68 на 105 метра, каквито са изискванията на ФИФА. 

 

Източната трибуна ще е снабдена с места за зрители с увреждания, сектор за гостуващи фенове и командна зала за целия стадион. Очаква се към съоражението да се изградят и прилежащи търговски обекти, които обаче ще бъдат издигнати в последствие.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки