Извънземен вратар донесе точка на Барса в Дортмунд (ВИДЕО+СНИМКИ)

Стражът на каталунците спаси дузпа на Ройс, Меси записа първи минути за сезона

Извънземен вратар донесе точка на Барса в Дортмунд (ВИДЕО+СНИМКИ)

Борусия Дортмунд и Барселона започнаха тазгодишната кампания в Шампионска лига с нулево реми на „Сигнал Идуна Парк”. В герой за каталунците се превърна вратарят Марк-Андре тер Стеген, който не само спаси дузпа през втората част, а и опази резултата непроменен, въпреки сериозната офанзива на домакините. Длъжник за Дортмунд бе Марко Ройс, който пропусна да открие резултата от дузпа в 57-ата и пропиля няколко чисти положения.

Домакините бяха по-активни в откриващите минути на двубоя, но първата по-опасна атака бе на сметката на Барса. В 12-ата Суарес  комбинира с  Гризман, а удар на французина  бе париран и топката излезе в корнер. При последвалото центриране от ъгловия Пике игра с глава на близката греда, но нямаше кой да засече отклонената топка.



Най-доброто положение за първата част бе на сметката на „жълто-черните”. В 25-ата минута Марко Ройс остана сам срещу Тер Стеген, но вратарят на каталунците се справи блестящо и опази мрежата си суха.

В 30-ата минута тийн сензацията на Барса Ансу Фати имаше шанс да се разпише, след като Бюрки не беше на вратата си, но футболист на домакините успя да избие.



Малко преди края на първото полувреме Жорди Алба се наложи да бъде принудително заменен, като на негово място влезе Сержи Роберто.

При центриране от фаул в 54-ата минута Матс Хумелс не успя от 10-ина метра да нацели вратата, но освен това бе вдигнат и флага за засада.



Минута по-късно Дортмунд получи златна възможност да открие резултата. Джейдън Санчо бе фаулиран от Семедо в наказателното поле и реферът посочи бялата точка. Марко Ройс изпълни 11-метровия наказателен удар, но Тер Стеген показа класата си и спаси, запазвайки резултата непроменен.



В 59-ата минута се извърши дългоочакваната смяна от Ернесто Валверде, който вкара в игра Лионел Меси. Това бяха първи игрови минути за сезона за аржентинската звезда, като той влезе на мястото на Ансу Фати.

Нова възможност за „жълто-черните” се откри в 71-ата минута, когато при центриране отдясно Пако Алкасер получи на близката греда, отклони бързо към вратата, но вратарят на гостите отново бе на мястото си и парира.



Три по-късно още по-сериозен пропуск направи Ройс, който получи топката неочаквано в близост до вратарското поле, но самият той сякаш не очакваше кълбото да стигне до него и шутира изключително неточно.

Офанзивата в половината на Барселона продължи с пълна сила, а в 77-ата минута влезлият като резерва Джулиан Бранд отправи страхотен удар извън пеналта, Тер Стеген плонжира, но остана под топката, но за късмет на гостите кълбото се отби в напречната греда.



Секунди след това нова атака на Борусия доведе до напрежение в пеналта на Барса, отново Тер Стеген трябваше да спасява своя тим и парира два поредни удара на Ройс от непосредствена близост.

Множеството пропуски сякаш обезкуражиха домакините, които намалиха оборотите. В крайна сметка двубоят свърши при резултат 0:0.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки