Сензациите в пресата: Икоко пропуска днешния мач, проектантът на Борисовата градина дал зелена светлина на ЦСКА

Скаут на Юнайтед гледа талант на Ботев, Йончо Арсов със заплата като футболна звезда

Сензациите в пресата: Икоко пропуска днешния мач, проектантът на Борисовата градина дал зелена светлина на ЦСКА

Сензациите в спортната преса на 19 септември, четвъртък, 2019 година:

24 часа: Икоко пропуска мача с ЦСКА М заради контузия

Заради болки в кръста десният защитник на „Лудогорец" Джордан Икоко ще про­пусне първия мач от гру­повата фаза на Лига Европа срещу ЦСКА (Москва) тази вечер от 22 часа в Разград. 25-годишният французин тренираше на облекчен ре­жим и вчера и със сигур­ност ще отпадне от гру­пата.

Наставникът на разградчани Станислав Ген­чев ще определи 18-те за мача едва след днешната тонизираща 40-минутна тренировка. Всички от­паднали ще тренират до­пълнително, за да не из­лизат от ритъм за домакинския мач от първа ли­га срещу „Арда" в неде­ля.

Групата на „Лудого­рец" за двубоя срещу ЦСКА (Москва) няма да излиза на лагер.

Заради липсата на Икоко, титуляр като де­сен защитник ще излезе Сисиньо. На левия фланг без алтернатива е нацио­налът Антон Недялков, след като новопривлече-ният израелски нацио­нал Талеб Тауата няма картотека за мачовете от груповата фаза на Ли­га Европа. Станислав Манолев и Димо Бака­лов също са извън списъ­ка. Почти сигурно с ка­питанската лента на осемкратните ни шам­пиони ще излезе Марселиньо, след като Светос­лав Дяков вероятно ще остане на пейката. За две­те атакуващи позиции по фланговете фаворити са Джоди Лукоки и Вандерсон за сметка на Жоржиньо и Мавис Чибота, съобщиха запознати.

Треньорският щаб на „Лудогорец" и футболи­стите изгледаха през сед­мицата на видео мачове на съперника си тази ве­чер.

Съдия на мача е 35-го-дишният адвокат от Бос­на и Херцеговина Ирфан Пелито.

Според временния тре­ньор на разградчани Ста­нислав Генчев неговият отбор е фаворит, защото е доста по-опитен от съ­перника. В турнирите то­ва е най-важното, особе­но в първия двубой от груповата фаза.

Тема Спорт: Шоко резерва и утре

Бразилското попълнение на Локо София Шоко почти сигурно ще остане на пей­ката и в утрешния мач на тима. Железничарите приемат съименника от Горна Оряховица. Двубоят в "Надежда" е от 17:00 часа.

Бившият играч на Лудо­горец вече дебютира за но­вия си отбор в предишния кръг при победата с 3:1 над Поморие като гост. Шоко се появи на терена в 73-ата минута. Той обаче все още не е готов на сто процента да изкара цял двубой. Ос­новната причина е аклима­тизацията и часовата раз­лика с Бразилия, където ри­та до последно, и за това ще му е нужно повече вре­ме.

Наставникът Младен Додич няма проблеми с конту­зени или наказани.

Меридиан мач: Скаут на Юнайтед гледа талант на Ботев

Скаут от високо ниво в йерархията на Манчестър Юнайтед бе сред 20-ината зрители, които изгле­даха победата на Бо­тев (Пд) над Черно море в шампионата на 17-годишните вче­ра. Според BgDerby.com прате­никът е наблюдавал конкретен играч -Никола Илиев.

Преди срещата не­говият мениджър проведе кратък раз­говор със спортния директор на „жълто-черните" Адалберт Зафиров.

Никола Илиев се отчете с асистенция при победата с 3:0 на „канарчетата", като определено не направи най-силния си мач в кариерата.

Младият талант из­глеждаше доста при­прян в действията си и явно знаеше, кой го гледа край тъчли-нията. Със сигурност обаче в Манчестър Юнайтед са добре запознати с неговите качества и ще след­ят развитието му, като са готови да го поканят и в своята академия.

Тема Спорт: Проектантът на Борисовата градина дал зелена светлина на червените


ЦСКА няма да има проблеми с новия подробен устройстбен план за Борисовата градина, разбра "Тема Спорт". Проек­тантът на плана - арх. Атанас Ковачев, се е запознал с визата за "Армията", издадена на клу­ба, и я е одобрил напълно. Сче­тено е, че документът отго­варя изцяло на изготвения от арх. Ковачев ПУП. Въпросният план първоначално позволява­ше съвсем минимални дейно­сти по стадионите в Борисо­вата градина, но явно е наме­рен законов начин, по който ЦСКА да осъществи плановете си за цялостна реконструкция на "Армията".

Вчера клубът е подал виза­та и до Министерството на културата, което също трябва да я съгласува. Това се нала­га, тъй като стадионът се на­мира в обхвата на охранител­ната зона на резервата "Бори­сова градина".

Последната съгласувка ще е с Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ), като клубът ще пода­де необходимите документи днес.

Меридиан мач: Йончо Арсов със заплата като футболна звезда

Левски обяви, че ще започне се­риозни инвести­ции в школата си. И наистина започне да изпълнява това обе­щание. Освен подоб­ренията в базата има и цоста сериозно уве­личение на заплатата на шефа на ДЮШ. Източници разкриха пред "Меридиан Мач", че Йончо Арсов се радва на месечно възнаграж­дение като на звезда от Първа лига. Той при­бирал по над 10 бона на месец и по този по­казател със сигурност е номер 1 в България. Истината е, че Арсов дори слага в джоба си доста от треньорите в елита, както и водещи играчи от отбори като Локо (Пд), Славия, Черно море и др.

Както е известно, Левски привлече Ар­сов от националния от­бор, където бе част от екипа на Красимир Ба-лъков. Един от първите му и най-важни ходове бе да отпаднат таксите за отборите, които иг­раят футбол 11. Това доста сериозен проблем в Левски до този момент, защото куп играчи бягаха от „Герена", след като из­лязат от детската въз­раст, за да ритат без да плащат в други клу­бове.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки