Левски няма право на грешка срещу Славия

"Сините" са в значително по-добра форма

Левски няма право на грешка срещу Славия

 Довечера от 20:00 часа Славия посреща Левски в дербито от 10-ия кръг на родното първенство. Столичният сблъсък е много важен и за двата тима в преследване на целите им. "Сините" могат поне временно да изместят Лудогорец от върха в класирането, а "белите" ще се опитат да прекъснат серията си от 4 мача без победа. За последно отборът на Златомир Загорчич спечели три точки при домакинството си на Етър в началото на август. 

 
Левски е в значително по-добра форма. Съставът на Петър Хубчев записа три победи и равенство срещу ЦСКА-София в последните си 4 двубоя. В тези мачове "сините" вкараха 10 гола и са тимът с втората най-резултатна атака до момента след Локомотив (Пловдив). В същото време Славия няма нито една "суха мрежа" на "Овча купел" през сезона.
 
 
 
"Надявам се да имаме настроение, да се раздадем на терена и да успеем в това, което искаме - победата. Лошото е, че продължаваме да имаме проблеми с контузени играчи и ще видим в последния момент на кои футболисти ще можем да разчитаме", сподели Загорчич.
 
Сръбският специалист няма да може да използва капитана Янис Карабельов и крилото Радослав Кирилов. След изтърпяно наказание в титулярния състав ще се завърне левият бранител Димитър Велковски. Андреа Христов, Милен Гамаков, Ертан Томбак, Николай Дюлгеров, Венцислав Бенгюзов и Георги Йомов подновиха тренировки, но се очаква от тях само Гамаков да стартира от първата минута. Бившият халф на Левски Дарко Тасевски също е на линия и ще дърпа конците в средата на терена. Атаката ще се води от Цветелин Чунчуков, а по крилата ще му помагат Галин Иванов и Калоян Кръстев.
 
 
 
В 11-те на Левски едва ли ще има изненади. На вратата отново ще застане черногорецът Милан Миятович, а капитанът Живко Миланов ще действа в защитата заедно с Янис Каргас, Холмар Ейолфсон и Иван Горанов. В средата на терена ще си партнират Кали Тиам и Мартин Райнов. Станислав Иванов и Паулиньо са без конкуренция по двата фланга, Найджъл Робърта се утвърди като титулярен избор в центъра на атаката, а Франко Мазурек ще изпълнява ролята на плеймейкър.
 
За последно Славия победи Левски в шампионатен мач на 22 май 2016 година - 1:0 на "Георги Аспарухов". Последваха едно равенство и пет загуби. Двата отбора не са се срещали на стадиона на "белите" от 19 март 2016 година, когато завършиха 0:0.
 
efbet Лига - 10 кръг:
 
СЛАВИЯ - ЛЕВСКИ
 
Вероятни състави:
 
СЛАВИЯ (4-2-3-1): Г. Георгиев; Патев, Гамаков, Муньос, Велковски; Шоколаров, Узунов; Г. Иванов, Тасевски, К. Кръстев; Чунчуков
Старши треньор: З. Загорчич
ЛЕВСКИ (4-2-3-1): Миятович; Ж. Миланов, Ейолфсон, Каргас, Горанов; Тиам, Райнов; С. Иванов, Мазурек, Паулиньо; Робърта
Старши треньор: П. Хубчев
 
СЪДИЯ: Драгомир Драганов
СТАДИОН: "Славия"
НАЧАЛО: 20:00 часа
ЦСКА плати над 3 млн. лева на НАП

Левски вече не фигурира след длъжниците

Община Пазарджик отпуска пари за заплати на Хебър

Очаква се 105 хиляди лева да бъдат преведени на клуба

Стоичков: Оптимист съм за България

Камата смята, че скоро отборът ни ще се класира за голям футболен форум

Черно море се намира в добра серия срещу Ботев в Пловдив

В последните си девет мача, "канарчетата" имат само две победи

Гонзо избра кой да го наследи в БФС

Кирил Котев ще заеме поста технически директор

Локо Пловдив връща Медвед на Пирин

В момента той е под наем на "Лаута"

Трима национали вече тренират с Левски

Пламен Андреев, Марин Петков и Хосе Кордоба са на линия за Николай Костов

ЦСКА изгуби Де Нойер до края на сезона

Защитникът продължава да се възстановява от контузията в коляното

Интерес от чужбина към Пламен Андреев

Стражът на Левски може да потегли към Западна Европа след края на сезона

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки