НЕПРИЯТНО! Бомбаджия взриви Гришо в Ченду (ВИДЕО)

Димитров изпусна два мачбола и отпадна от надпреварата

НЕПРИЯТНО! Бомбаджия взриви Гришо в Ченду (ВИДЕО)
Григор Димитров приключи участието си на турнира в Ченду. Българинът не успя да се класира за полуфиналите в надпреварата, след като загуби от младия казахстанец Александър Бублик след 7:5, 6:7(9), 6:7(3).
 
22 годишният опонент на хасковлията му бе равностоен благодарение на бомбастичния си сервис.
 
Казахът рискуваше на начален удар дори и от втори опит, когато системата за скорост засичаше 195 км/ч и това му се отблагодари.
 
Така четвъртият поставен в схемата Димитров се присъедини към злощастната компанията на първите трима поставени - Джон Иснър, Феликс Оже-Алиасим и Беноа Пер, които отпаднаха още във втори кръг. 
 
Мачът започна по страхотен начин за Гришо, който с един пробив поведе набързо с 3:0 гейма. Бублик обаче минимализира грешките в следващите 3 гейма и с помощта и на бомбастичния си сервис и някои проблеми при хасковлията, направи рибрейк и изравни резултата – 3:3. От тук нататък всеки от тенисистите взимаше успешно сервис гейма си, докато се стигна до 6:5 в полза на Димитров. Тогава казахът като чели загуби концентрация и позволи на съперника си да поведе с 40:15. Със страхотен начален удар обаче той успя да се спаси и да изравни за 40:40, но след това сбърка на два пъти и това му коства сета. Така Димитров поведе с 1:0 след 7:5 в тази част.
 
 
Бублик стигна до точка за пробив във втория сет още в първия гейм, но Гришо спаси подаването си. При 2:1 за българина 22-годишният казах поиска медицинска помощ на корта и играта се забави доста. Александър се върна на корта с мрачна физиономия, но в играта му не личеше да има някакъв особен проблем. До 6:6 двамата тенисисти показаха равностойна игра, като всеки взимаше сервис гейма си без особени драми. Така се стигна до тайбрек, който се оказа изключително оспорван. Бублик първи стигна до минипробив с прекрасен ретур-уинър при втори сервис на Димитров при резултат 2:1, но Гришо бързо го върна за 3:3. 
 
При 7:6 точки и мачбол на Димитров, Бублик успя да пласира невероятен втори сервис, с който измъкна точката, а след това мощен първи го изведе напред в резултата. При 8:8 българинът спечели разиграването на мача, в което беше притиснат до стената, но показа невероятна защита и поведе с 9:8, което означаваше нов мачбол. За съжаление това се оказа последната точка на Григор в сета - Бублик взе двете си подавания, а при 10:9 българинът изкара топката в аут от сравнително лесна позиция и така резултатът беше изравнен – 1:1 сета. 
 
Третата решителна част започна кошмарно за хасковлията, който явно бе повлиян от негативния развой на тайбрека. Така Александър набързо поведе 3:0 гейма с един пробив. Постепенно Димитров започна да се връща в мача и първо спечели подаването си за 1:3, а при 2:4 успя да стигне до точка за пробив, принуди съперника да сгреши и върна пробива. Добрата игра на хасковлията продължи и на негов сервис и той успя да изравни резултата – 4:4. Бублик се съвзе на свой сервис и поведе отново – 5:4, а Гришо бе изправен до стената и трябваше да спасява мачбол на своето подаване.
 
 
В крайна сметка той успя да измъкне гейма и изравни за 5:5. След още по един гейм на сметките си двамата тенисисти вкараха мача във втори тайбрек, който се оказа кошмарен за Димитров. Българинът направи страшно много грешки и позволи на съперника си да поведе с 0:5, преди да вземе първата си точка за 1:5. Последваха две грешки и от страната на Бублик при 6:1 и глътка въздух за Гришо – 3:6. Казахът обаче разполагаше с огромен аванс, който не пропиля и затвори мача с поредния минипробив в сервиса на Григор.
 
Така 22-годишният Александър очаква съперника си в полуфиналите. Той ще бъде определен след двубоя между Жоао Соуса и Лойд Харис.
 
 
 
Зверев очаква Гришо или Алкарас на 1/2-финалите в Маями

Германецът ще бъде следващ опонент на един от двамата

Пратиха Алкарас - Димитров във вечерната сесия

Срещата между най-добрия ни тенисист и световния номер 2 ще започне не по-рано от 1 часа след полунощ

Медведев стигна 1/2-финалите в Маями, ще отмъщава на Синер

Финалистите от Аустрелиън Оупън се изправят един срещу друг отново

Синер прегази и Мачаш, за да стигне 1/2-финалите в Маями (ВИДЕО)

Шампионът от Аустрелиън Оупън даде само шест геймана съперника

Бекер коментира раздялата на Джокович и Иванишевич

Немската легенда също беше треньор на Ноле

Гришо е аутсайдер срещу Алкарас

Вижте подробности

Шиникова с две победи в Тунис

Тя продължава напред както на сингъл, така и на двойки

Джокович се раздели с Иванишевич

Обичам те, написа Новак на изпроводяк

Алкарас: Димитров е много труден съперник

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки