Левски ще си връща на Ботев Вр

Хубчев взе Мартин Петков в групата, Божинов ще води нападението на гостите

Левски ще си връща на Ботев Вр
Тази вечер от 20:00 часа Левски приема Ботев Враца на „Герена". Двубоят е изключително важен за сините. Те се нуждаят от три точки, за да продължат да дишат във врата на Лудогорец, който е лидер преди кръга с точка аванс.
 
Следващата седмица двата отбора ще се сблъскат в Разград и столичани нямат право на грешна стъпка преди това. Левски обаче среща неудобен съперник. През миналия сезон сините си изпатиха сериозно от врачани - загубиха с 1:3 насред „Герена". И точно този мач ги върна в реалността и им показа, че нямат сили да се борят за титла. Сега те са амбицирани да не допуснат подобно нещо.
 
Треньорът на Левски Петър Хубчев няма сериозни проблеми около окомплектоването на единайсеторката. Въпросителната около състава му отново изглежда е само една. Става въпрос за една от позициите в халфовата линия, а опциите за нея са Франко Мазурек или Фелипе Нашименто.
Останалите десет титуляри не са ясни.
 
На вратата отново ще е Милан Миятович, а пред него изглежда сигурно участието на Миланов, Горанов, Каргас и Ейолфсон. Нуно Рейш все още не е в оптимално състояние след травмата, която получи преди две седмици, и надали ще се рискува с пускането му в игра. В средата на терена Хубчев залага твърдо на Мартин Райнов и Кали Тиам.
 
В последно време пред тях играе Франко Мазурек, но Нашименто се включи решително срещу Славия - вкара първия гол за успеха с 2:0, и също има шансове да получи титулярна позиция в мача с тима от Враца. Един от двамата ще действа зад централния нападател. Атаката на Левски изглежда повече от ясна. На крилата ще бъдат Станислав Иванов и Паулиньо, а през центъра ще напада Найджъл Роберта.
 
В разширената група за мача попадна Мартин Петков, който впечатли с двата си гола срещу Спартак Варна в двубоя от турнира за Купата на България. В Балчик 17-годишният нападател се разписа по-малко от 2 минути след появяването си на терена. Хубчев взе 19 души на лагер преди двубоя.
 
В последните три мача Ботев Враца не е стигал до успеха. Затова възпитаниците на Сашо Ангелов ще са амбицирани да се докажат срещу Левски. Гостите са отбор, който разчита на здрава игра и битка по терена. В предни позиции този път те ще имат жокер. Напълно готов за мача е Валери Божинов. Очаква се бившият нападател на сините да започне като титуляр. Той може да действа в тандем с капитана Валери Домовчийски, който също е носил фланелката на Левски.
 
В защитата на гостите най-вероятно ще липсва бившият футболист на ЦСКА Апостол Попов. Опитният играч се контузи по време на домакинството на Дунав (0:0). От Ботев заявиха, че очакват с нетърпение сблъсъка на „Герена" и призоваха феновете си за подкрепа. 
 
"Срещите срещу най-добрите отбори в България са най-приятните и любими за всеки футболист. Позволяват ти да разгърнеш целия си потенциал и показват колко път трябва да извървиш до върха, понякога дори се оказва, че си доста близо до него. Време е точно за такава битка! Бъдете с нас! Всички заедно за Ботев", се казва в призива на врачани.

 

Община Пазарджик отпуска пари за заплати на Хебър

Очаква се 105 хиляди лева да бъдат преведени на клуба

Стоичков: Оптимист съм за България

Камата смята, че скоро отборът ни ще се класира за голям футболен форум

Черно море се намира в добра серия срещу Ботев в Пловдив

В последните си девет мача, "канарчетата" имат само две победи

Гонзо избра кой да го наследи в БФС

Кирил Котев ще заеме поста технически директор

Локо Пловдив връща Медвед на Пирин

В момента той е под наем на "Лаута"

Трима национали вече тренират с Левски

Пламен Андреев, Марин Петков и Хосе Кордоба са на линия за Николай Костов

ЦСКА изгуби Де Нойер до края на сезона

Защитникът продължава да се възстановява от контузията в коляното

Интерес от чужбина към Пламен Андреев

Стражът на Левски може да потегли към Западна Европа след края на сезона

Лудогорец към Неделев: Не се предавай!

Вижте посланието към футболиста

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки