В ПЛОВДИВ: Победа на десет от Славия нажежи напрежението в Ботев до червено (СНИМКИ+ВИДЕО)

Привържениците на Коматево с викове "Оставка!" и "Всички вън!"

В ПЛОВДИВ: Победа на десет от Славия нажежи напрежението в Ботев до червено (СНИМКИ+ВИДЕО)

Славия успя да победи с минималното 1:0 Ботев (Пловдив) като гост в ранния мач от неделната програма на efbet Лига. Столичани играха над едно полувреме с човек по-малко, но това не беше достатъчно за "канарчетата" да стигнат дори до точката, с което ситуацията в черно-жълтата част на Пловдив стана все по-неприятна. 

Ботев са без спечелена точка в елита вече три поредни мача, а победата им убягва през целия месец септември. Това сякаш дойде в повече на привържениците на отбора, които още преди финалния сигнал на днешния мач атакуваха футболисти, треньори и ръководители със скандирания "Оставка!" и "Всички вън!".

Мачът в Пловдив започна с много ниско темпо и пърите 20 минути не донесоха нито едно опасно положение пред нито една от двете врати. Тогава дойде и 25-та минута, когато с първия си по-опасен изстрел Славия отбеляза победния си гол. 

Янко Георгиев не успя да избие добре едно центриране на Христо Попадийн отдясно в наказателното поле. Топката стигна до Славчо Шоколаров, който изпревари Марко Перван и вкара в опразнената врата за 0:1.

В 41-ата минута се стигна до най-спорната ситуация в мача и тя дойде пред вратата на Славия. Георги Георгиев изби силен удар на Марко Марин в корнер, а след неговото изпълнение Кристиан Димитров стреля с глава, вратарят на Славия не се намеси по най-добрия начин и топката срещна гредата, след което се разходи по голлинията. Футболистите в жълто и черно претендираха, че има гол за тях. Никола Попов не посочи центъра, а многото повторения по-късно показаха, че топката може би минава голлинията, но не е 100% сигурно. 

В такива ситуации от сериозна помощ на съдиите би била Goal line технологията, но тя все още не е въведена в родния елит. 

Минути по-късно Велковски от състава на Славия беше изгонен след втори жълт картон и остави отбора си с човек по-малко за втората част. Точно преди почивката Неделев стреля опасно от дистанция, в първия момент Георгиев не се намеси добре, но след това успя да се справи. 

В 53-та минута Марко Перван изпусна отличен шанс да изравни, след като бе намерен от Неделев и от отлична позиция прати топката над вратата. 

Четвърт час преди края Радо Кирилов имаше възможност да подпечата победата на Славия с втори гол, но Георгиев успя бързо да скъси ъгъла пред футболиста на "белите" и топката излезе в корнер. 

С победата си Славия се изкачи до осмото място с 13 точки, докато Ботев (Пловдив) са на 12-то място все така на шест пункта от дъното. 

Ботев (Пловдив) - Славия 0:1
0:1 Шоколаров (25)

Стартови състави:

Ботев (Пд): Георгиев, Соуза, Пиргов, Димитров, Марин, Терзиев, Шопов, Перван, Неделев, Тонев, Виана

Славия:  Георгиев, Попадийн, Виячки, Гамаков, Велковски, Стоев, Шоколаров, Бенгюзов, Карабельов, Иванов, Чунчуков

Тръпката е в efbet Лига – шампионатът се разделя на 3 групи, интригата е на макс!

Бонусът за елита на платформата за онлайн спортни залози efbet.com важи до края на сезона

Левски на печалба, вижте финансовия отчет на „сините“

Ето какво пишат от „Герена“

Лудогорец публикува речта на Антон Недялков преди Хебър

Вижте какво казва на съотборниците си капитанът, завърнал се в игра след 6 месеца

Официално: Ботев (Пд) иска международен съдия за реванша с ЦСКА

Вижте отовреното писмо на "жълто-черните" до БФС

Бусато: Дербито е приоритет

Вижте какво каза вратарят на ЦСКА

Рик Джонатан: Хубаво е, че има конкуренция в Лудогорец

„Следвам моя път, това не е късмет, а работа“

Любо Пенев: Вниманието ни е насочено към първенството

„Имаше липса на концентрация“

Дерменджиев: Целта е дубъл

Гледаме към финала, призна треньорът на "орлите" след 4:0

Бойко Борисов и Витоша на полуфинал

"Тигрите" разбиха ФК Кюстендил с 3:0

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки