Шампионски тест за Левски в Разград

Прероденият Лудогорец ще минимализира грешките за преднина в класирането

Шампионски тест за Левски в Разград
Лудогорец и Левски излизат днес на китния стадион в Разград от позицията на първи и втори в класирането. Но не само временните позиции обуславят огромния заряд точно на този двубой. Доставя ни го представянето на противниците в последните месеци.
 
Лудогорец се прероди след оставката на Стойчо Стоев и създава впечатление, че се връща в най-добрите си времена, а Станислав Генчев върви по най-краткия път към статута на треньорска легенда. В Левски опитният му колега Петър Хубчев също извърши чудото да вдигне падналия гранд от пепелта и да го върне от небитието. Битката на 22-мата в мача, както и тази на двамата треньори предвещава и добър футбол.
 
Явно Стойчо Стоев е бил факторът "Спирачка" в Разград. И то се виждаше с просто око. Конфликтът му с Марселиньо не бе случаен. В крайна сметка лидерът спечели, а от това и Лудогорец. Поредното опровержение на максимата, че треньорът е свещена крава и винаги трябва да се застава на неговата страна. В Разград футболистите са свещени крави и Генчев засега отлично им брани статута. А за него остава привилегията да дава интервюта и да се държи като Симеоне или Мауриньо. На вълната на успеха може да се правиш на всякакъв.
 
Но Лудогорец играе възхитителен футбол и с първата, и с втората си формация. Сакралната дата за клуба бе 25 август. Тогава бе прочетена присъдата на Стоев и поради липса на време за реакция бе назначен Генчев. Стартът му бе равенството срещу Марибор в Словения, след това последваха 7 поредни победи. Днес с всички основания на света се очаква осмата. Няма причина да не се получи, след като орлите отнесоха в Европа ЦСКА Москва и Ференцварош, които по дефиниция са далеч по силни от днешния им противник. 
 
Мънички дреболии, които Лудогорец си позволява във вътрешното първенство, оставят все пак някакъв шанс за сините. На пример видимите слабости на защитата и наличието на недопустим брак. Това са моментите, които този Левски може да яхне и да вземе нещо от гостуването. Футболът е такава игра, че винаги настъпват моменти на подрязване на крилете. А в момента Лудогорец наистина лети с максимално разперени криле.
 
Без толкова шумни успехи Левски също преживява своите най-добри дни от години насам. Видно е вече и с просто око, че методите на Хубчев дават положителен резултат. Отборът излезе от многогодишното състояние на "син балон". Левски също е в серия от 6 победи и един равен срещу ЦСКА. Равен, за който сините могат и да съжаляват. Но това е единственият им негативен момент от 10 август насам. Отпадането от АЕК и срамната загуба от Берое изглеждат като напълно изживени и забравени. Левски е под пара и привържениците очакват един съвсем различен мач срещу шампионите спрямо миналогодишните четири неравностойни сблъсъка.
 
Всъщност, ако се върнем преди година, тогава пак в Разград се игра мач с подобни предпоставки. В розовия период на тогавашния треньор на сините Славиша Стоянович. Тогава сблъсъкът бе на 20 октомври и Лудогорец спечели с 2:1. Но Левски се надигна след почивката и промени очаквания сценарий на лека победа за зелените. Сега гостите също могат да променят статуквото на върха ако спечелят трите точки. Нещо, което би трябвало да бъде много сериозна цел на Хубчев, защото Левски няма пълен успех срещу Лудогорец в последните 11 директни двубоя. Последният светъл лъч бе на 13 август 2016 година, когато Божидар Краев в продължението на мача отбеляза попадение. 
 
Петър Хубчев има още един огромен стимул да търси исторически успех днес. В 14-те си гостувания в Разград Левски е побеждавал само веднъж, и то през далечната 2013 година. Неблагоприятната за сините статистика показва колко голям би бил един успех точно в днешния мач.
Философията на това първенство говори, че в Разград не биха искали дори и за миг да гледат гърба на съперник за титлата. И ще погледнат много сериозно на възможността да отворят четириточкова разлика.
 
На „Герена" обаче силно вярват, че те ще са способни да свалят хегемона от върха. И още по-силно ще повярват, ако спечелят в Разград. Такава победа наистина ще доведе до пълна еуфория. Една победа на Левски ще даде много повече ентусиазъм в следващите му 13 мача, преди двата отбора да се срещнат отново в София през март.

 

Община Пазарджик отпуска пари за заплати на Хебър

Очаква се 105 хиляди лева да бъдат преведени на клуба

Стоичков: Оптимист съм за България

Камата смята, че скоро отборът ни ще се класира за голям футболен форум

Черно море се намира в добра серия срещу Ботев в Пловдив

В последните си девет мача, "канарчетата" имат само две победи

Гонзо избра кой да го наследи в БФС

Кирил Котев ще заеме поста технически директор

Локо Пловдив връща Медвед на Пирин

В момента той е под наем на "Лаута"

Трима национали вече тренират с Левски

Пламен Андреев, Марин Петков и Хосе Кордоба са на линия за Николай Костов

ЦСКА изгуби Де Нойер до края на сезона

Защитникът продължава да се възстановява от контузията в коляното

Интерес от чужбина към Пламен Андреев

Стражът на Левски може да потегли към Западна Европа след края на сезона

Лудогорец към Неделев: Не се предавай!

Вижте посланието към футболиста

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки