На Острова твърдят: Българският посланик подкрепя заканите на Англия!

Вижте какво е споделил бившият министър-председател пред местна медия

На Острова твърдят: Българският посланик подкрепя заканите на Англия!
Британските медии продължават да нагнетяват обстановката преди европейската квалификация между България и Англия в европейските квалификации. Радио talksport публикува на своя сайт разговор между посланика ни на Острова Марин Райков и английския журналист Джим Уайт.
 
Медията твърди, че англичаните са получили подкрепа и от бившия министър-председател на страната ни в намерението си да напуснат терена на стадион “Васил Левски”, ако преценят, че са обиждани на расистка основа, без да се съобразяват с правилата на УЕФА.
 
Ето какво се казва в публикацията:
 
"Бившият министър-председател Марин Райков подкрепя играчите да напуснат терена, ако получат обиди на расова основа по време на квалификацията", е заглавието на статията.
 
 
"Бившият министър-председател на България е уверен, че няма да има расистки инциденти по време на квалификацията на Англрия за Евро 2020 в София - но ще подкрепи Трите лъва, ако напуснат терена заради расистки обиди към играчите. Марин Райков, който в момента е посланик на България в Обединеното кралство, говори пред talkSPORT в четвъртък по повод предстоящия мач в София, като един от основните акценти е потенциалният расизъм", пишат още англичаните, след което припомнят изказването на Тами Ейбррахам (Челси) и заплахите на футболистите, че няма да се съобразят с правилата на УЕФА, а ще напуснат терена когато си поискат и без да дават обяснение на официалните лица.
 
Следа изречението: "И Райков ще подкрепи Англия, ако напусне терена, докато играта продължава", а после е цитиран и българският посланик.
 
“Разбира се, че ще (ги подкрепя), казва той в разговор с Джим Уайт. - Бих направил същото. Недопустимо е. Но оставам оптимист, че този мач ще донесе много емоции и взаимно уважение”, казва Райков, който е премиер на България за два месеца през 2013 година.
 
"Това предизвика огромни коментари в българските медии и официалните представители на българския футбол отхвърлят подобно поведение. Лично аз съм уверен, че подобни реакции вече няма да се появят и ако се случат, трябва да има радикална реакция, за да не се толерира подобно поведение. Колкото и изолирани да са подобни инциденти, по никакъв начин не можем да се гордеем с тях и категорично ги осъждаме. Сигурен съм, че огромното мнозинство от българските фенове ще подходят с уважение и искрено се надявам да не станем свидетели на подобни проблеми", допълва Марин Райков.
 
Съдия притесни Черно море преди мача под тепетата

Валентин Железов ще свири срещата на "Колежа"

Вальо Михов - Гонзо ще ви гледа в очите, а не зад гърба

Бившият президент на БФС призова за обединение

Ас на Витоша (Бистрица) е обект на интерес от професионални клубове

Николай Замфиров има 3 гола в петте си изиграни мача за "тигрите" до момента

Пьотровски донесе 180 000 евро в касата на Лудогорец

Звездата на разградчани ще участва на Евро 2024 това лято

Деветият в Полша си хареса Турицов

Защитникът на ЦСКА е почти сигурно напускащ след края на сезона

Левски иска да продължи положителната серия при домакинството на Славия

"Сините" приемат столичния си съперник на "Герена" от 19:00ч.

Етър и Пирин рестартират шампионата с важен мач

Сблъсъскът в Благоевград започва в 14:00ч.

Съдбоносна среща на "Герена"

Вижте подробности

Етър без Шано за мача срещу Пирин

Французинът не е на разположение на треньорския щаб

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки