Генчев и Димитров в голямото надлъгване днес в Разград

Лудогорец излиза с почти оптимален състав, Херо не пипа единайсеторката от дебюта си с Берое

Генчев и Димитров в голямото надлъгване днес в Разград
Днес от 17:30 часа в Разград Лудогорец приема Берое в първи мач от 15-ия шампионатен кръг. Домакините влизат в двубоя в отлична серия. Те спечелиха последните си 7 срещи от първенството, като в тях не допуснаха гол. През този сезон нито един роден тим не е успявал да им вкара на "Лудогорец Арена". Орлите ротират отлично състава си и се движат "по график" както в елита, така и в Лига Европа. 
 
Гостите пък не минаха без трусове, които доведоха до смяната на Александър Томаш с Димитър Димитров. Херо направи отличен дебют - в миналия кръг победи с 4:0 Ботев Враца. А сега ще е амбициран именно той и неговите момчета да сложат край на отличната поредица на домакините при Станислав Генчев.
 
Всъщност мачът ще бъде нещо като "зелен домашен белот". Да, добре знаем, че в картите няма зелена боя. Отборите обаче носят точно такъв цвят титулярни фланелки, а общото между щабовете им е доста. В този на домакините са помощник-треньорът Алекси Желязков (той по документи се води всъщност старши, защото има лиценз, а Генчев не) и кондиционният специалист Детелин Маслов. Двамата дълги години бяха част от екипа на Димитър Димитров.
 
Херо пък направи Лудогорец шампион през 2018 година и го изведе до мачове с Милан на 1/16-финали в Лига Европа. Вярно, не е в "разградската кухня" вече повече от година, но заедно с помощниците си Петър Колев и Георги Чиликов познават отлично какво се готви в нея, както и качествата на голяма част от играчите на орлите. При това тези футболисти, които са все още водещи в състава на шампионите.
 
Екипите си знаят отлично кътните зъби. Затова и ни чака сериозно надлъгване между двете пейки днес.
 
Станислав Генчев почти сигурно ще заложи на състав, близък до този, който ще използва при гостуването на Еспаньол в четвъртък. Яцек Горалски и Клаудиу Кешеру вече са възстановени от мускулните си травми, но надали ще се рискува с тяхното пускане. Заради отсъствието на първия има дилеми за атаката на Лудогорец.
 
Опцията за върха са три. Първата е да играе полякът Якуб Швиерчок, който след реабилитацията си влиза във форма и вкара на Царско село. Втората е да започне Чибота. При тях Марселиньо ще е плеймейкър. А третата е бразилецът да е на върха на атаката, а в халфовата линия да влезе Светослав Дяков. По крилата ще действат Лукоки и Вандерсон, а в средата на терена се очаква да си партнират Баджи и Анисе. В защита ще играят Моци и Форстър, а Недялков ще е ляв бек.
 
Димитър Димитров започна силно престоя си в Стара Загора. Той обаче няма да може да разчита на трима основни футболисти - Иван Бандаловски, Виктор Генев и Карлос Охене. Лекарският щаб на заралии не успя да ги вдигне на крака. Това ограничава опциите за избор на стартова единайсеторка на треньора. И най-вероятно той ще заложи пак на състава, победил с 4:0 Ботев Враца.
 
Ахмед Туба, който е ляв защитник, се представи добре в центъра на отбраната - този ход сработи и се очаква да бъде повторен. Другият вариант за ариергарда е Георги Ангелов да застане до Алкан. Като бекове ще действат Александър Василев и Желев, а в халфовата линия ще си партнират Цветков и Минчев. Играта ще връзва вкаралият два гола в миналия кръг Конте, а по крилата ще нападат Вандерсон и Еуженио. Херо има малки колебания за атаката, но се очаква тя да бъде водена от Камбуров, а Йосипович да е резерва.
 
Тимовете ще се вкопчат в здрава битка днес. Домакините не искат да позволят аванса им на върха да бъде намален. Берое пък се цели далеч по-високо от място в шестицата. Заралии още са извън нея и точно в мачове като този трябва да подплатят амбициите си.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки