Коварно гостуване за Левски в Коматево

"Сините" ще се опитат да се върнат на второто място

Коварно гостуване за Левски в Коматево

 16-ият кръг в efbet Лига предлага доста любопитен сблъсък в Коматево. Един срещу друг застават отборите на Ботев (Пловдив) и Левски. Гостите ще търсят задължителен успех, за да продължат гонитбата с Лудогорец и Локомотив (Пловдив) в челото. За “Канарчетата” обаче трите точки също са много нужни, за да може тимът да продължи възраждането си и да се придвижи нагоре в класирането, след като доскоро бе в опасната зона.

 
 
 
 
Пловдивчани изпитваха доста трудности в началото на сезона, но след смяната на треньора и идването на Ферарио Спасов, вече се вижда лъч светлина. Ботев записа равенство и победа в последните си два мача и днес се надява да продължи в правилната посока с нов успех.
 
От друга страна Левски е във възход. “Сините” записаха три поредни победи в последните си три мача и натрупаха солидно самочувствие. Те обаче нямат право и на миг отпускане, тъй като вече бяха изпреварени в класирането от Локо (Пд), а Лудогорец също играе по-късно днес и има шанс да увеличи точковия си актив на върха.
 
Ботев и Левски вече имаха среща помежду си през първия полусезон на “Георги Аспарухов”. Тогава “сините” се поздравиха с победа с 3:1. В общата статистика столичани имат огромно предимство. От изиграните 138 мача в елита Левски е спечелил 77, Ботев има 39 успеха, а 22 срещи са завършили наравно.
 
 
 
 
Днес домакините ще бъдат без наказания Джонатан Перейра и контузените Атанас Зехиров и Благовест Данчев. Очаква се Ферарио Спасов да заложи на Георгиев на вратата и пред него Филипов, димитров, Пиргов и Марин в защита. Балтанов и Вутов ще действат в средата на терена, а Неделв и Тонев ще бъдат на двете крила. Атаката ще води Виана, а зад гърба му ще бъде Шопов. 
 
Петър Хубчев има доста кадрови проблеми за днешната среща. Очаква се той да не прави много промени в сравнение с мача с Етър през седмицата. С различни контузии са Найджъл Робърта, Филипе Нашименто, Насиру Мохамед и Франко Мазурек. От тях с най-големи шансове да играе е Робърта, но е по-вероятно той да остане на резервната скамейка. Така на терена ще излязат Миятович под рамката и Миланов, Ейолфсон, Рейш и Горанов в отбрана. Тиам и Райнов ще са опорни халфове, а Иванов и Димитров ще бъдат на крилата. Алар ще води атаката, а зад гърба му ще действа Паулиньо.
Рикардиньо бяга от Левски

Вижте подробности

В Левски минаха на специален режим

Ще подобряват физическата подготовка на играчите

Събрин отряза ЦСКА

Кондиционният треньор Кирил Динчев запълни щаба на Стамен Белчев

Вижте условието Стамен Белчев да остане треньор на ЦСКА

Ако спечели Купата

Двама разделят първото място при голмайсторите в efbet Лига (ВИДЕО)

Вижте класирането на най-добрите стрелци

Националите ни по футзал преодоляха предварителния кръг на квалификациите за Евро 2026 (ВИДЕО)

Вижте подробности

Спас Делев удължи договора си с Лудогорец

Георги Дерменджиев разкри новината

Дерменджиев: След двата гола, мачът беше под наш контрол

"Винаги се играе по-спокойно в мачовете, когато водиш в класирането", заяви той

Киров: След червения картон ситуацията излезе извън контрол

„Трябва да обръщаме внимание на положителните неща.“, призова треньорът на Арда

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки