ОБЗОР: Локо Сф отказа Кариана за пет минути

"Червено-черните" дръпнаха в битката за третото място, Литекс спечели като гост на Спартак Вн

ОБЗОР: Локо Сф отказа Кариана за пет минути
Локомотив София спечели с 2:0 домакинството си на Кариана от 15-ия кръг на Втора лига. Цветомир Вачев и Светослав Диков се разписаха в рамките на само пет минути, за да донесат деветия успех на тима от началото на сезона.
 
Победата помогна на "червено-черните" да дръпнат в борбата за третото място, даващо право на участие в бараж за влизане в efbet лига. Столичани имат 28 точки, с три повече от четвъртия Локомотив (ГО). 
 
Първият гол на стадиона в "Надежда" падна в 30-ата минута. Тогава Илиян Стефанов намери Цветомир Вачев, който не сгреши за 1:0. Пет минути след това преднината на домакините бе удвоена. При  далечен удар топката срещна гредата, а добавката Светослав Диков се оказа непосилна за вратаря на гостите.
 
През втората част Локо можеше да стигне до още попадения, но Шоко, Диков и Стефанов пропуснаха. Кариана също имаше няколко шанса поне да стигне до намаляване на резултата,  но не съумя да отбележи, като в последната минута дори гредата помогна на тима от “Надежда”.
 
Литекс спечели с 4:0 гостуването си на Спартак (Варна) в Балчик. Успехът доближи тима на Живко Желев на три точки от третото място в класирането. Илиян Капитанов даде аванс на гостите в 41-ата минута с точен удар с десния крак. Малко по-късно гредата помогна на стража на "соколите" Христиан Славов. В 71-ата минута обаче траябваше да води топката от мрежата си - Тонислав Йорданов направи 2:0 от дузпа. Веднага след това гостите се разминаха с трети гол. В края Иван Митрев и Йорданов фиксираха крайното 4:0 за "оранжевите". Така Литекс записа победа в Балчик, а Спартак (Варна) продължава да е в опасната зона от втория ешелон.
 
Лидер в класирането е Септември, който вчера Септември (София) победи Монтана с 2:0. Втори е ЦСКА 1948. В петък "червените" надвиха Пирин (Благоевград) също с 2:0.
 
 
РЕЗУЛТАТИ
 
Локомотив (София) - Кариана (Ерден) 2:0
1:0 Цветомир Вачев (30)
2:0 Светослав Диков (35)
 
 
Спартак (Плевен) - Литекс 0:4
0:1 Илиян Капитанов (41)
0:2 Тонислав Йорданов (71-д)
3:0 Иван Митрев (89)
4:0 Тонислав Йорданов (90)
 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки