УДАРЪТ НА ГОДИНАТА! Ливърпул срази Сити с 3:1 и излезе на магистрала "Титла" (ВИДЕО+СНИМКИ)

"Червените" нанесоха съкрушителен удар в първите 13 минути с два гола

УДАРЪТ НА ГОДИНАТА! Ливърпул срази Сити с 3:1 и излезе на магистрала "Титла" (ВИДЕО+СНИМКИ)

Ливърпул спечели с 3:1 дербито с Манчестър Сити в спиращ дъха спектакъл на „Анфийлд“ и направи сериозна стъпка към дългоочакваната 19-а титла. Фабиньо откри резултата в 6-ата минута с феноменален гол, като секунди преди това гостите имаха претенции за дузпа, които ня бяха уважени. В 13-ата Салах удвои, а в 51-ата Мане добави още един гол към сметката на мърсисайдци. Лъч надежда за Сити проблесна в 78-ата, когато Бернардо Силва намали на 1:3, но Ливърпул успя да удържи резултата в своя полза в последния двубой от XII кръг в Премиър лийг. Мърсисайдци са лидер в класирането с 34 точки, като до момента имат 11 победи и само едно равенство (1:1 с Манчестър Юнайтед на „Олд Трафорд“), а днешният успех отдалечава тима на Юрген Клоп на 9 точки от Сити, който остава на четвърта позиция с 25. Втори и трети са Лестър и Челси с по 26 точки.



Мърсисайдци започнаха колебливо в първите минути, а гостите задържаха повече топката, но всичко се промени в 6-ата минута на двубоя. Тогава „гражданите“ имаха сериозни претенции за дузпа, когато при центриране отдясно топката срещна ръката на Трент Александър-Арнолд. Преди това топката се бе отбила и в ръката на Бернардо Силва. Играта обаче не бе спряна, а домакините направиха бърза контра отляво, при центриране в пеналта Гюндоган изчисти слабо по земя, а Фабиньо засече в движение от над 25 метра, пращайки неспасяемо в десния ъгъл на вратата. Положението при спорната ситуация в пеналта на Ливърпул бе прегледана с ВАР, но реферът Майкъл Оливър зачете гола на домакините.

В 9-ата Де Бройне центрира от фаул, Стърлинг засече в пеналта с глава, а кълбото мина много близо до десния страничен стълб.

Ново центриране на Де Бройне в 12-ата от фаул доведе до опасност пред Алисон, като този път Агуеро се размина за малко с това да засече топката в мрежата.



В 13-ата домакините нанесоха втори си удар. Бърза атака отляво завърши с перфектен пас на Робъртсън, а Мохамед Салах засече с глава към далечниа ъгъл на Браво, който отново нямаше как да се намеси – 2:0 за Ливърпул.

Удар на  Агуеро в 25-ата не затрудни Алисон, а четири по-късно късметът бе на страната на домакините, когато Анхелино направи бързо двойно с Де Бройне, след което ударът му се отклони леко в крака на Ван Дайк, а топката се отклони в лявата греда.



В 36-ата Фирмино залъга Уокър, че ще бие, бранителят скочи с шпагат, но бразилецът просто смени посоката и елиминира играча на Сити, но след това отправи прекалено силен удар, пращайки високо над вратата. Две по-късно отново Фирмино имаше възможност да шутира, като този път ударът му бе точен, но Браво спаси.

В 39-ата Кайл Уокър пробва изстрел от далечна дистанция, който бе много неуспешен, но все пак бе поздравен за решението от мениджъра Пеп Гуардиола.



Агуеро бе изведен отляво в 42-ата, нанесе удар към далечния ъгъл, но прати покрай гредата, а освен това можеше да подаде към включващия се отдясно Де Бройне.

В последната минута на първата част Салах отправи много точен удар към горния десен ъгъл, но Клаудио Браво се намеси класно и с плонж парира.



Втората част започна като първото полувреме – натиск на Сити и гол за Ливърпул след 6 минути игра. В 51-ата Хендерсън матира отбраната на „гражданите“ с перфектен пас отдясно, а Садио Мане необезпокояван засече с глава на далечната греда за 3:0.

Стърлинг направи отличен индивидуален рейд в 54-ата, но шутът му бе спрян от Ловрен.

Пас на Де Бройне в 67-ата отляво към Агуеро не бе оползотворен от нападателя, който закъсня и не успя да нанесе удар.



В 75-ата Мане за малко да свърши работата на нападението на Сити и да си отбележи автогол, но Алисон изби с крак в корнер

Три по-късно Сити все пак стигна до гол, след като Бернардо Силва прати в долния десен ъгъл за 1:3.

Попадението вдъхнови гостите, които подложиха на сериозен тест отбраната на Ливърпул, но мърсисайдци успяха да удържат натиска и не допуснаха нов гол, затваряйки мача при 3:1 в своя полза.

Брентфорд разби Лутън при визитата си, вкара 5 гола на противника си

Между двата тима се получи доста интересен мач

Селта надви Лас Палмас след рецитал на Аспас (ВИДЕО)

Галисийци се отдалечиха от изпадането

Лайпциг надделя над Хайденхайм и запази мястото си в Топ 4 (ВИДЕО)

"Биковете" спечелиха с 2:1

Милан ще избира между доста имена за нов треньор

Вижте и някои от кандидатите за поста

Уелтън блести в Япония, даде асистенция за успех на Гамба

Бразилецът изигра силен мач

Ад в Белград! Зверски бой между ултраси на Партизан и Звезда (ВИДЕО)

За щастие полицията е реагирала доста бързо

Уест Хам и Нюкасъл обмислят треньорска промяна, и двата тима с мераци към Сари

Италианецът може да избира

Анчелоти: Близо сме титлата, но Барса е много силен съперник

Италианецът не скри уважението си към каталунците

Йозил призна защо се реши на физическа трансформация

"Правя го, за да бъда във форма", каза бившият германски национал

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки