ШОК! "Сини" и "червени" ултраси окървавиха Русе

Има пост­радал след боя между феновете на Левски и ЦСКА

ШОК! "Сини" и "червени" ултраси окървавиха Русе

Бой между привърженици на Левски и ЦСКА разтресе Русе. Той е ста­нал в неделя ве­черта, но битка­та бе раздухана вчера, след като свидетели раз­казаха за нея. Има и един пост­радал - момче на 18 години, което е било прието в болни­ца с травма на главата. Очевид­ци разкриха пред БНТ, че битката старти­рала от ултраси на Левски. Група от 15 души, въо­ръжена с бухалки и спрейове, се от­правила от квар­тал „Дружба" в съседния „Здра­вец", който се смятал за „червен бастион. „Сините" заварили група „армейци" и започнало меле. То било прекратено, след като един от свидетелите алармирал поли­цията.  „Обадих се на 112", обявил той на биещите се запалянковци под балкона му.

„Изведнъж се чу страхотен шум. Крясък, пак кря­сък, псувни,тичане напред-назад. Като че ли пове­чето млади хора бяха. В този момент от 4-ия етаж един човек каза: „Внимавайте, за­щото се обадих на МВР". И като хукнаха, полови­ната заминаха край нас, а дру­гата част замина­ха надолу", раз­каза за БНТ д-р Мария Джамбазо­ва, която също живее в блока, до който се е разиг­рала грозната сцена. От поли­цията също пот­върдиха за инци­дента. Според сводката на МВР той се е разиграл в 22,38 часа и веднага е получен сигнал, че две групи се бият в близост до учи­лище „Тома Кърджиев". На място­то са били прате­ни екипи, които са успели да устано­вят и разпитат част от участни­ците в боя. Спо­ред полицията няма сериозно пострадали, въ­преки че в по­следствие се раз­бра друго.

Враж­дата между „си­ните" и „червени­те" в Русе е доста сериозна. Ултрасите на Левски търсят отмъще­ние за 2017 годи­на. Тогава привър­женици на ЦСКА атакуваха фенклуба на своите съ­перници. Той бе омазан с червена боя, непосредст­вено преди госту­ване на Левски за мач с Дунав в Русе. Пожалени бяха единствено ликовете на Апос­тола, Христо Бо­тев и капитан Ди­митър Списаревски,които са изри­сувани до входа.

Гонзо избра кой да го наследи в БФС

Кирил Котев ще заеме поста технически директор

Локо Пловдив връща Медвед на Пирин

В момента той е под наем на "Лаута"

Трима национали вече тренират с Левски

Пламен Андреев, Марин Петков и Хосе Кордоба са на линия за Николай Костов

ЦСКА изгуби Де Нойер до края на сезона

Защитникът продължава да се възстановява от контузията в коляното

Интерес от чужбина към Пламен Андреев

Стражът на Левски може да потегли към Западна Европа след края на сезона

Лудогорец към Неделев: Не се предавай!

Вижте посланието към футболиста

Александър Димитров: Илиан Илиев е много голяма личност

"Момчетата работиха много за тази победа", каза селекционерът на младежкия национален отбор

Oксер продължава да следи Марин Петков

Младежкият национал показва отлична форма през 2024 година

Левски ще разчита на Охене за Славия

Митков и Фабио Лима се очакват да са на линия за мача с Черно море

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки