Стойчо Младенов с апел към Бойко Борисов и Красен Кралев

"В Българи треньорите са мижитурки, аз засега отказвам, но Наско Сираков е достоен за президент на БФС"

Стойчо Младенов с апел към Бойко Борисов и Красен Кралев

Стойчо Младенов отправи апел към премиера Бойко Борисов и министъра на спорта Красен Кралев. "Нека узаконят професията "треньор по футбол", за да може той да има не само задължения, но и права. БФС в лицето на Боби Михайлов и компания не направиха нищо за самочувствието на треньорите", поиска специалистът на пресконференция, която даде след като беше определен за №1 на Казахстан за 2019 г. 

 
"Във футбола две неща са много важни - ръководителят и треньорът. Особено в страни, в които се инвестират много пари. В Българя какво се получава? Треньорът е никой. Треньорите са мижитурки. Не отстояват авторитета си. Решават да те изгонят и си занимаваш. Защо на Почетино ще плащат обезщетение? Защото при тях има правила. Колко треньори в България работят без лиценз? Той може да е много добро момче и да разбира футбола, но трябва да има лиценз", изля болката си Младенов.
 
Той говори и за националния отбор.
 
"Трябва да подкрепяме във всяко едно отношение Дерменджиев и отбора. Независимо от неговия избор. Не трябва да критикуваме след всяка една среща. Всичко това се отразява върху психиката на футболистите. Не всеки може да носи тази тежест на гърба си. Апелирам за подкрепа до края, за да видим къде сме", смята Стойчо.
 
 
 
"Без футболен човек във футболния съюз няма как да стане, но трябва да има и човек от държавата. За мен това съчетание е идеално. Много малко хора познавам, които са се занимавали със спорт и са завършвали спортен мениджмънт. Много наши ръководители, които работят в сферата на футбола и треньори, не са такива. Футболът в днешно време не е само да риташ топката, а е бизнес", каза още той.
 
"Кой трябва да е президент на БФС? Наско Сираков работи с замах, компетентен е. Трябва да е футболен човек и човек от държавата. Президент или вицепрезидент няма значение. Да бъдеш ръководител, да управляваш трябва да имаш знания. Аз обаче отказвам засега. Футболът е една отговорна работа. Всеки един, който работи, е изключително популярен. Затова ни поставят на тази позиция – да показваме резултати и да доставяме удоволствие. Много внимателно трябва да се работи, нужни са компетентни хора“, заяви Младенов.
 
Треньор №1 на Казахстан сподели и мнението си за водещите тимове у нас. Според него ЦСКА и Левски вървят в правилната посока.
 
"Лудогорец има план и го следва. Там се работи професионално от години. ЦСКА и Левски постепенно си стъпват на краката и разбирам, че този сезон вече се развиват в правилна посока. ЦСКА има собственик в лицето на Гриша Ганчев, който знае как да ръководи. Сигурен съм, че отборът ще стане шампион и ще играе в Шампионската лига, но за всичко това трябва време", каза Стойчо.
 
 
"За казахстанския футбол мога да кажа само хубави неща. Има стабилност и професионализъм във всяко едно начинание на клубовете. Работи се професионално, което е от важно значение. Човекът, който отвори пътя на българските треньори към Казахстан, е Станимир Стоилов. Всеки един клуб се развива и инвестира в база и пособия, които са в помощ на отбора. Това е изключително важно. Тези инвестиции имат своята възвращаемост. Астана има сериозно присъствие в Шампионска лига и Лига Европа. Вижда се трудът на всички, които работят в сферата на футбола", разкри треньорът.
 
"Там се обявява всеки бюджет в зависимост от целите на отбора. Рядко има отбор, който има под 10 млн. долара бюджет. Отговорността е голяма за всеки един треньор и ръководител. Непрекъснато се обсъжда развитието на клуба. Въпреки успехите, които постигнах, аз търпя критики. Стремя се грешките, които съм допуснал, да не се повтарят. Когато се поставят задачите, трябва да се изпълняват. Всичко има своята точка на търпимост. Всичко, за което сме се договорили, се изпълнява. Ще се стараем през следващата година да подобрим всички тези показатели, в които имаме отстъпление", завърши Младенов.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки