РЕЗИЛ: Еспаньол не успя да пребори 10 от Осасуна

Съперникът на Лудогорец в Лига Европа допусна десета загуба в Ла Лига

РЕЗИЛ: Еспаньол не успя да пребори 10 от Осасуна

Отборът на Осасуна победи с 4:2 като гост на Еспаньол в среща от 15-и кръг на Ла Лига. Домакините откриха резултата от дузпа, който изпълни Марк Хунке, но през втората част само за три минути гостите успяха да обърнат резултата. В 46-а минута Рубен Гарсия върна едно попадение, а в 49-ата Луис Есекиел осъществи обрата. Малко по-късно Факундо Ронкалия остави отбора си с човек по-малко, след като извърши изключително глупаво спъване и напусна терена преждевременно. В края на срещата Йон Монкайола удвои аванса на Осасуна, а в добавеното време Роберто Торес от дузпа покачи на 1:4. В последните секунди обаче Джонатан Калери оформи крайното 2:4.

В 19-ата минута играч на Еспаньол се извиси в наказателното поле, за да засече центриране, но бе непозволено ударен и след протестите на своите съотборници, съдията Марио Лопес прекъсна мача и прегледа ситуацията с ВАР. След проверката реферът отсъди дузпа в полза на домакините. Безгрешен от бялата точка бе Марк Хунке, който направи резултата 1:0.

До края на първата част липсваха по-интересни ситуации. Началото на второто полувреме обаче бе коренно различно, след като само за 3 минути гостите отбелязаха две попадения и обърнаха резултата.

Минута след съдийския сигнал за начало Парвис Еступинан центрира за Рубен Гарсия, за когото остана лесната задача да отбележи в опразнената мрежа.

В 49-ата минута резултатът вече бе 1:2 след ужасна греша в защитата на Еспаньол. Топката достигна до Луис Есекиел, който овладя успешно и я промуши в мрежата на Диего Лопес.

Малко по-късно Факундо Ронкалия извърши груб фал, за който получи жълт картон. Това обаче се оказа второто му официално предупреждение в мача и бе принуден да напусне терена преждевременно.

След драмата в началните минути темпото на игра се успокои и сериозни опасности липсваха до 88-ата минута, когато започна драмата. 

Йон Монкайола се възползва от нова грешка в отбраната на Еспаньол направи резултата 3:1 в полза на гостите.

В добавеното време играчите на Еспаньол извършиха нова глупост, след като събориха непозволено съперник и позволиха на Осасуна да утрои аванса си. Роберто Торес бе точен от дузпа и реализира за 1:4.

Попаденията на стадион „Корнеля-Ел Прат” обаче не бяха приключили, защото в добавеното време Джонатан Калери реализира за домакините с брилянтен удар в долния десен ъгъл и оформи крайното 2:4.

Така Осасуна се изкачи до 8-ата позиция в класирането и вече има 22 точки, а Еспаньол остава 19-и с едва 9 пункта.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки