Стоичков: Не може заради 15-20 глупака целият свят да твърди, че сме расисти!

"Та в България идват много мигранти, отворихме границите си за тях"

Стоичков: Не може заради 15-20 глупака целият свят да твърди, че сме расисти!

Не искам да чувам, че българите сме расисти. Такова нещо беше казал селекционерът на Англия Гарет Саутгейт. Аз не се чувствам расист, българите не сме расисти. Имаше 20 хил. души на стадиона и фактът, че 15-20 глупаци действаха неправомерно, не прави нацията ни расистка, обяви легендата Христо Стоичков в интервю и за Полското национално радио.

 
"Та в България идват много мигранти, отворихме границите си за тях, а и подобни расистки инциденти не са се случвали преди. Ние сме приятели с противника на терена, цветът на кожата не е от значение. Нямаше нищо нередно на терена, в предишните мачове нямаше скандали и сега, заради 15-20 глупака, и целият свят твърди, че сме расисти. Ще обясня на Саутгейт, че не сме такива", заяви Камата. 
 
Той сподели, че голяма увереност за спечелването на Златната топка преди четвърт век му е вдъхнал легендарният треньор Йохан Кройф, който лично го хареса и го взе в Барселона. За това е помогнал и успехът с националния отбор в САЩ. 
 
"Финалът в КЕШ през 1992 г., когато победихме Сампдория на финала, беше много важен, защото извървяхме дълъг път дотам. Тогава Роналд Куман вкара гола, а две години по-късно на Световното в САЩ аз отбелязах решително попадение срещу Германия на 1/4-финалите. Тогава ге бяха действащ световен шампион."
 
"Този гол беше много важен за мен, защото на същия ден дъщеря ми Михаела има рожден ден. Тя поиска да вкарам и това да бъде подаръкът ѝ. Имах възможност да вкарам, колегите ми също, но дойде прекият свободен удар в 75-та минута и вкарах."
 
"Това беше много важно за кариерата ми. А в нея огромна роля изигра и Йохан Кройф. Той вложи много време в мен. Докато работеше с мен един ден, тогава ми каза, че ще спечеля Златната топка. Тогава усетих, че треньорът вярва в мен. Той беше уникален човек, който изискваше много дисциплина и концентрация постоянно."
 
"Ако се случеше да не играя добре, той ме привикваше и дори веднага ме сменяше, ако беше по време на мач. Но такъв е футболът, трябва винаги да играеш на ниво, ако искаш да спечелиш Златната топка", заяви Камата. 
Левски обяви кога пуска билетите за ЦСКА

Двата тима играят на 7 април

Шестима национали на Ботев отново при "канарчетата"

На "Колежа" се готвят за Черно море

ЦСКА плати над 3 млн. лева на НАП

Левски вече не фигурира след длъжниците

Община Пазарджик отпуска пари за заплати на Хебър

Очаква се 105 хиляди лева да бъдат преведени на клуба

Стоичков: Оптимист съм за България

Камата смята, че скоро отборът ни ще се класира за голям футболен форум

Черно море се намира в добра серия срещу Ботев в Пловдив

В последните си девет мача, "канарчетата" имат само две победи

Гонзо избра кой да го наследи в БФС

Кирил Котев ще заеме поста технически директор

Локо Пловдив връща Медвед на Пирин

В момента той е под наем на "Лаута"

Трима национали вече тренират с Левски

Пламен Андреев, Марин Петков и Хосе Кордоба са на линия за Николай Костов

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки