РЕВАНШ! Джошуа си върна световните титли след скучен мач с Руис (ВИДЕО)

Двамата боксьори измъчиха целия свят с позиционна битка и липса на удари

РЕВАНШ! Джошуа си върна световните титли след скучен мач с Руис (ВИДЕО)
Антъни Джошуа спечели реванша срещу Анди Руис в текжа категория на професионалния бокс и си върна световните титли във версиите WBA (Super), IBF, WBO и IBO. Двамата боксьори предложиха скучен мач, наблюдаван на живо от 15 000 зрители в Саудитска Арабия. Дошуа и Руис измъчиха целия свят с позиционна битка и липса на много удари. Това донесе успех на британеца, който трабна победата по точки. 
 
Руис поиска трети мач, а Джоуша му отговори, че ще го получи. Импресариото на Антъни Еди Хърн обаче беше доста предпазлив и каза само, че агентът му отива да празнува.
 
Това бе 23-и успех в кариерата за британския боксьор, като той е спечели 21 от тези срещи с нокаут, а в две от тях със съдийско решение. Освен това той има и една загуба, която бе именно от мексиканеца през лятото.
 
Поражението пък е второ в кариерата на Руис от общо 35 мача, като той има сметката си 33 победи.
 
Джошуа започна пасивно, държейки дистанция, но благодарение на по-дългите си ръце и ръстовото си предимство водеше боя. Около 30 секунди преди края на първия рунд претендентът пласира дясно кроше, което не само че разклати Руис, но и отвори аркада под лявата вежда на шампиона.
 
Във втората част Руис веднага скъси дистанцията и това му позволи да нанесе удари в главата на Джошуа. Американецът няколко пъти влезе в размяна и на свой ред отвори аркада, след като двамата боксьори сблъскаха главите си при един клинч. Правите удари на Руис бяха много опасни, най-вече от скоростта на ръцете му.
 
Двамата бяха по-пасивни в третата част, въпреки някои прави удари, с които Джошуа отново проби гарда на съперника си.
 
Агресията се завърна в четвъртия рунд, в който британецът нанесе тежък ъперкът с дясната ръка, докато Руис отговори с две десни крошета и скоростна комбинация в самия край на частта.
 
Петият рунд беше за Джошуа, след като американецът опита да бъде по-близо до него и получи удари. Още в следващата част обаче Руис нанесе много тежко ляво кроше в главата на претендента, но и Джошуа отговори със същото.
 
В седмият двамата отново влязоха в размяна, но по-добрата тактическа постройка на Джошуа му даде предимство. Тежките удари между двамата продължиха и в осмия рунд, в който Руис пласира скоростна комбинация от ляво и дясно кроше, след което в самия край разклати претендента, но Джошуа много бързо влезе в клинч.
 
С наближаването на последните рундове и двамата опитаха да притискат съперника, като Джошуа реализира отлична комбинация в главата на американеца от мексикански произход, но шампионът без проблеми остана на краката си.
 
В 11-ия рунд Руис нямаше никакъв шанс да се доближи до съперника си, затова се хвърли вабанк в последната част. Американецът опита всичко, но само веднъж влезе в размяна, когато беше контриран. Във всеки друг момент Джошуа държеше дистанция и не се подведе, чакайки финалния гонг.
Голяма победа за Петко Петков в Рим, спечели престижно състезание

Родният футболист трупа успехи в бразилското жиужицу

Българин стана европейски шампион по бокс

Викторио Илиев триумфира при младежите в Хърватия

Страхотно! Отвори се нов шанс за български медал на Олимпийските игри

Натурализирахме световна звезда

Трима българи на финал на Европейското по бокс за младежи

Вижте подробности

Европейската федерация по бокс засне филм за Стойка Кръстева

Вижте подробности

Усик не може да се справи с мен, убеден е Тайсън Фюри

Британецът с поредно интересно изказване

Серафим Тодоров: Флойд Мейуедър трябва да ми се отблагодари

Вижте подробности

Международната боксова асоциация с нови проблеми

Асоциацията на летните олимпийски международни федерации я изключи

Националът Сами Халил загуби на Европейското по бокс за младежи и девойки

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки