ИЗВЪНРЕДНО: ЦСКА има нов нападател!

Трансферът вероятно ще бъде обявен официално днес

ИЗВЪНРЕДНО: ЦСКА има нов нападател!
Първото зимно попълнение на ЦСКА вече е факт - централният нападател на Дунав Ахмед Ахмедов. Според информация на “Тема Спорт” 24-годишният таран е подписал предварителен договор с “армейците”, а клубът е платил за правата му.
 
Контрактът на Ахмедов с русенци е изтичал през лятото, но от “Българска армия” са предпочели да го уредят още сега. 
 
Трансферът вероятно ще бъде обявен официално днес след мача между настоящия и бъдещия отбор на нападателя.
 
Ахмедов не попадна в групата на Дунав за срещата в София, а треньорът на тима Людмил Киров заяви: “Пазим Ахмедов за следващия му клуб. Утре (днес - б.р.) ще разберете къде отива. Пожелаваме му успех, той е добър нападател. Нека да продължи да се развива. Силен отбор привлича втори наш играч след Исмаил Иса (Черно море), което е оценка за работата ни в Русе”.
 
За Ахмедов е имало оферта и от Левски. Треньорът Петър Хубчев харесва качествата на тарана и е разпитвал свои познати за него. “Сините” обаче не са били готови да преведат исканата сума веднага, а парите в този момент са от крайна необходимост за закъсалия финансово Дунав. Интересно е да се отбележи още, че Ахмедов фигурираше в списъка с потенциални национали на подалия оставка селекционер Красимир Балъков. Нападателят дори е бил на крачка от повиквателна за мачовете с Черна гора и Англия през октомври, но в последния момент е останал извън сметките.
 

С Ахмедов централните нападатели в ЦСКА стават петима - заедно с Али Соу, Тони Уот, Томи Юрич и Евандро, който обаче сега е използван като крило. Предвид привличането на Ахмедов “червените” със сигурност ще се разделят с някой от играчите на върха на атаката. Възможна е продажба на един от водещите реализатори. 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки